Evitarea obligațiilor fiscale costă Uniunea Europeană miliarde de euro în fiecare an. S-a estimat că pierderile de venituri provenite din transferul de profituri în interiorul Uniunii Europene se ridică la aproximativ 70 de miliarde de euro.
Comisia Europeană a adoptat primele norme de punere în aplicare ale Directivei vizând măsurile necesare pentru un nivel comun ridicat de securitate cibernetică a entităţilor şi reţelelor critice în blocul comunitar.
În PE a avut loc o dezbatere cu privire la măsurile globale față de platformele de social media, consolidarea rolului Legii privind serviciile digitale (DSA) și protejarea democrației și libertății în sfera online.
Comisia Europeană finanțează proiecte care au un beneficiu dublu: stimularea cercetării și inovării și aplicarea noilor descoperiri în sănătate.
Comisia a propus o serie de acțiuni specifice pentru stimularea biotehnologiei și a bioproducției în UE. Acestea sunt considerate unele dintre cele mai promițătoare domenii tehnologice ale acestui secol.
Prima revizuire din 1997 privind definirea pieței pentru cazurile de concurență a fost adoptată recent de Comisia Europeană.
Comisia Europeană a amendat gigantul american Apple cu peste 1,8 miliarde de euro pentru abuz de poziție dominantă.
Uniunea Europeană va avea prima strategie industrială în domeniul apărării. Executivul comunitar a prezentat, ieri, un set ambiţios de propuneri menite să sprijine competitivitatea şi să facă faţă provocărilor de securitate tot mai pronunţate.
În contextul geopolitic complex actual, deschiderea și cooperarea fără frontiere în sectorul cercetării și inovării pot fi exploatate și transformate în vulnerabilități.
Paisprezece state membre UE vor contribui cu un sprijin public de până la 8,1 miliarde EUR, recent aprobat de Comisia Europeană.
Comisia Europeană a aprobat schema României de sprijinire a investiţiilor în baterii şi panouri fotovoltaice. Măsura se înscrie în obiectivele Uniunii Europene privind tranziția ecologică.
Comisia a aprobat o schemă de ajutoare de stat pentru România în valoare de 149 de milioane de euro în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență pentru a sprijini producția de hidrogen.
Comisia Europeană a aprobat un proiect cu o valaore de peste 5,4 miliarde de euro, IPCEI Hy2Tech, cu scopul de a sprijini cercetarea, inovarea și prima implementare industrială în lanțul valoric a tehnologiei hidrogenului.
Inovarea în domeniul tehnologiei profunde va consolida poziția de lider tehnologic a Europei și va genera soluții inovatoare la provocările actuale ale societății, cum ar fi schimbările climatice și amenințările cibernetice.
România a înregistrat anul trecut cel mai mare număr de morți în accidente rutiere raportat la populație, din Uniunea Europeană.