Aproape unul din doi europeni s-a confruntat cu o problemă emoțională sau psihosocială în ultimul an. Contextul recent al crizelor combinate; pandemia de COVID-19, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, criza climatică, șomajul și creșterea prețurilor la alimente și energie a înrăutățit și mai mult situația, în special pentru copii și tineri.
Comisia Europeană propune crearea unei diploma universitare care să fie recunoscută în toate țările membre, valabilă pentru licențe, masterate și doctorate.
După proteste intense ale agricultorilor în mai multe ţări ale Uniunii, Comisia Europeană a stabilit ieri mai multe propuneri care să vină în sprijinul acestora.
Comisia Europeană a decis că tinerii europeni vor avea o influență mai mare asupra politicilor UE, pornind de la rezultatele spectaculoase pe care Anul European al Tineretului 2022 le-a adus, prin cele 13.000 de activități organizate.
Comisia propune noi măsuri legate de competențe și talente pentru a reduce deficitul critic de forță de muncă din UE.
Luna Europeană a Securității Cibernetice este o campanie anuală a UE dedicată promovării securității cibernetice și furnizării de informații privind securitatea digitală prin sensibilizare și schimbul de bune practici.
În fiecare an, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să participe la evenimente prin care să cunoască patrimoniul cultural din Europa, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului.
Comisia Europeană a pus la punct o strategie de abordare a sănătății mintale a europenilor. Este vorba despre o strategie comprehensibilă de prevenție, dar și de tratare și reinserție a cazurilor care au nevoie de suport.
Academia de competențe în domeniul securității cibernetice, prezentată de Bruxelles, va reuni diverse inițiative care vizează promovarea competențelor în domeniu și le va pune la dispoziție pe o platformă online.
Medicamente mai ieftine și acces mai rapid la tratamente de ultimă generație sunt două din prevederile propuse de Comisia Europeană în planul de reformă a industriei farmaceutice.
UE este pregătită să extindă până în 2025 protecția temporară acordată ucrainenilor care fug din calea războiului.
Orașul grec Elefsina, una dintre cele trei capitale culturale europene pe anul 2023, și-a inaugurat calendarul de produse culturale.
Cooperarea în materie de migraţie şi gestionarea frontierelor sunt principalele ţinte ale Planului de Acţiune privind Balcanii de Vest lansat de Comisia Europeană.
Miniştrii de Interne din statele Uniunii Europene au discutat, la Bruxelles, despre creşterea numărului de migranţi nou sosiţi în Europa pe ruta Balcanilor Occidentali.
Vice-preşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a asigurat Ucraina de sprijinul UE pentru educaţie şi cultură, în prag de an şcolar, menţionând şi apartenenţa, deocamdată în aceste privinţe, a Ucrainei la marea familie europeană.