Situată în defileul Jiului, la 32 de km de oraşul Târgu Jiu, mănăstirea Lainici a fost înfiinţată în secolul al 14-lea de un călugăr, Nicodim, într-un loc pe atunci izolat.
Provincie istorică situată în partea nordică a României, Bucovina este o destinaţie de vacanţă cunoscută, în primul rând, pentru bisericile şi mănăstirile cu picturi murale interioare şi exterioare aflate pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Descoperim azi cel mai mic parc național din România – Parcul Național Buila-Vânturarița.
În spațiul românesc, primele spitale au apărut în incinta sau în apropierea mânăstirilor, locuri unde, în trecut, laolaltă cu bolilele sufletești, se puteau trata și cele trupești.
Una dintre cele mai atractive provincii istorice ale României, Bucovina, se prezintă cu o ofertă bogată pentru toți acei turiști care vor să cunoască tradiții vechi de sute de ani, să admire peisaje superbe, să viziteze biserici pictate acum sute de ani.
Invitaţia noastră de astăzi se adresează tuturor acelora care îşi doresc o vacanţă încărcată de tradiţii şi istorie, într-o zonă de referinţă pentru România: Bucovina
Ne îndreptăm azi către centrul României. Judeţul Braşov este cunoscut printre iubitorii muntelui şi ai monumentelor istorice.
În cursul unei vizite în Gorj, există câteva mănăstiri ortodoxe, unele dintre ele ridicate cu sute de ani în urmă, la care trebuie să vă opriţi.
Judeţul Vâlcea este cunoscut pentru numărul mare de mănăstiri, unele dintre ele declarate monumente istorice şi incluse în patrimoniul cultural internaţional.