Maia Sandu este primul preşedinte al Republicii Moldova (majoritar românofonă) care a obţinut al doilea mandat prin vot direct.
Parteneriatul pentru Pace între Republica Moldova şi NATO a contribuit la un mediu mai sigur pentru cetăţeni, a afirmat, la Bruxelles, liderul de la Chișinău, Maia Sandu.
La Chișinău a avut loc Forumul de Integrare Europeană.
Noua Constituţie a Republicii Moldova, modificată prin referendumul din 20 octombrie, a fost publicată în Monitorul Oficial de la Chişinău.
Maia Sandu rămâne președinta Republicii Moldova (ex-sovietică, majoritar românofonă).
Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, realeasă președinte al Republicii Moldova.
Maia Sandu a câştigat cursa prezidenţială cu Alexandr Stoianoglo.
Victoria Maiei Sandu este o dovadă clară a voinţei poporului moldovean de a-şi apăra democraţia, declară premierul României.
La ora 21,00, 130.000 de moldoveni au votat în plus față de turul 1, iar votul continuă în diaspora.
Cetățenii din Republica Moldova s-au pronunțat, pe 20 octombrie, în favoarea modificării Constituţiei țării pentru a sprijini aderarea acesteia la UE.
Pro-occidentala Maia Sandu şi pro-rusul s-au confruntat în singura dezbatere televizată dinaintea turului doi al prezidenţialelor din R. Moldova.
Preşedinta în exerciţiu, Maia Sandu, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.
Republica Moldova a votat pentru viitorul președinte al țării și în cadrul unui referendum privind principiul apartenenței la Uniunea Europeană.
Preşedinta Maia Sandu are un avans de 15% în faţa socialistului Alexandr Stoianoglo, în primul al alegerilor prezidenţiale.
Republica Moldova se pregatește pentru alegeri prezidenţiale şi un referendum prin care aderarea la UE ar putea fi înscrisă în Constituţie.