Ministerul de Externe de la București anunţă încheierea perioadei de depunere a candidaturilor pentru programul de burse oferite de Guvernul României cetăţenilor din afara spaţiului Uniunii Europene care nu sunt etnici români.
Uniunea Europeană oferă 60 de milioane de euro Republicii Moldova pentru apărare
România şi Republica Moldova insistă ca nicio decizie privind pacea în Ucraina să nu poată fi luată fără Ucraina şi fără garanţii de securitate corespunzătoare.
Preşedinţii Ucrainei şi Republicii Moldova au discutat la Kiev despre criza energetică din Transnistria.
Maia Sandu este primul preşedinte al Republicii Moldova (majoritar românofonă) care a obţinut al doilea mandat prin vot direct.
Parteneriatul pentru Pace între Republica Moldova şi NATO a contribuit la un mediu mai sigur pentru cetăţeni, a afirmat, la Bruxelles, liderul de la Chișinău, Maia Sandu.
La Chișinău a avut loc Forumul de Integrare Europeană.
Noua Constituţie a Republicii Moldova, modificată prin referendumul din 20 octombrie, a fost publicată în Monitorul Oficial de la Chişinău.
Maia Sandu rămâne președinta Republicii Moldova (ex-sovietică, majoritar românofonă).
Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, realeasă președinte al Republicii Moldova.
Maia Sandu a câştigat cursa prezidenţială cu Alexandr Stoianoglo.
Victoria Maiei Sandu este o dovadă clară a voinţei poporului moldovean de a-şi apăra democraţia, declară premierul României.
La ora 21,00, 130.000 de moldoveni au votat în plus față de turul 1, iar votul continuă în diaspora.
Cetățenii din Republica Moldova s-au pronunțat, pe 20 octombrie, în favoarea modificării Constituţiei țării pentru a sprijini aderarea acesteia la UE.
Pro-occidentala Maia Sandu şi pro-rusul s-au confruntat în singura dezbatere televizată dinaintea turului doi al prezidenţialelor din R. Moldova.