Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Timişoara au efectuat 70 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 12 judeţe din România şi au reuşit să destructureze un grup de traficanţi de migranţi condus de cetăţeni străini.
Tot mai mulţi străini vin să muncească sau să studieze în România, însă numărul celor care solicită azil în ţara noastră a scăzut.
Salariul mediu anual ajustat cu normă întreagă în România este al patrulea cel mai mic din Uniunea Europeană, relevă datele Institutului European de Statistică.
Avem un record pozitiv în Uniunea Europeană. Rata şomajului a atins cel mai mic nivel din 2014 încoace, potrivit datelor Eurostat pentru 2023.
Eurostat și INS au anunțat datele privind salariile și rata șomajului în România.
Salariul minim pe economie în România va creşte din nou începând cu 1 ianuarie 2025 de la 3.700 (742 euro) la 4.050 de lei (814 euro) brut, conform discuţiilor dintre Guvern, patronate şi sindicate.
Deficitul de forţă de muncă este indicat de majoritatea antreprenorilor din România drept principală problemă cu care se confruntă în derularea afacerilor, relevă un recent sondaj de opinie.
Aproape o jumătate de milion de locuri de muncă din Uniunea Europeană sunt protejate de instrumentele de apărare comercială ale blocului comunitar – relevă un raport pe anul trecut, dat publicităţii de Comisia Europeană.
România devine tot mai atractivă pentru lucrătorii străini, potrivit unui studiu realizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Ţările de origine din care provin majoritatea muncitorilor străini sunt Nepal, Turcia, Italia, Republica Moldova, Sri Lanka şi India.
În condițiile unui spor natural negativ, cu o îmbătrânire tot mai accentuată a populației și un flux masiv de emigrări, piața muncii din România se confruntă cu un deficit de lucrători.
Câştigul salarial mediu net în România a continuat să crească în ultimul an.
Ești cetățean european, e bine să știi că poți beneficia de principiul liberei circulații a lucrătorilor. Prin urmare, poți solicita un permis de muncă în orice țară din UE, indiferent dacă locuiești în țara în care lucrezi sau nu.
Numărul locurilor de muncă vacante în România în al doilea trimestru din acest an a fost de 34.500, în scădere cu 500 faţă de trimestrul anterior şi cu 4.900 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2023, transmite Institutul Naţional de Statistică.
Guvernul României a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislaţia naţională a Directivei Uniunii Europene 2041 din 2022.
România are cei mai mulți tineri din Uniunea Europeană care nu au un loc de muncă și nici nu urmează cursuri de educație sau de formare.