O comunitate numeroasă de ucraineni, alcătuită din circa 20 de mii de persoane, s-a format în oraşul port la Marea Neagră Constanţa.
Într-o lume provocată de transformări tehnologice profunde, UE şi Canada îşi intensifică parteneriatul strategic digital şi îşi accelerează colaborarea inclusiv în domeniile inteligenţei artificiale, semiconductorilor şi securităţii cibernetice.
Rata şomajului înregistrată la nivelul Bucureştiului a fost de 0,86% în decembrie 2023, în uşoară scădere faţă de luna anterioară, arată datele Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Guvernul României a aprobat un contingent de 100.000 de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă în acest an.
Aici puteţi asculta Muncind în Europa, ediţia din 01.01.2024
70% dintre companiile din România, cu activităţi în producţie, IT, industria ospitalităţii, agricultură, construcţii sau curierat, intenţionează să angajeze personal din ţări non-UE, relevă rezultatele studiului HR Insights.
Aici puteţi asculta Muncind în Europa, ediţia din 04.12.2023
Numărul muncitorilor străini care pot fi aduși în România în 2024 crește de la 100.000 la 140.000.
Aproape 13.000 de locuri de muncă sunt vacante în luna noiembrie în capitala României, cele mai multe pentru muncitori calificaţi şi necalificaţi, potrivit datelor transmise de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Maroš Šefčovič, vice-preşedinte executiv al Comisiei Europene, a început seria discuţiilor verzipentru informarea coresctă a consumatorilor.
La Bruxelles a avut loc în perioada 9-12 octombrie 2023 a 21-a ediție a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor.
Reportaj la cel mai mare târg al locurilor de muncă din Brașov. Pe fondul creșterii generale a salariilor, dar și al exodului de forță de muncă spre Occident, firmele din România luptă din greu pentru a face noi angajări.
Cetățenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul României nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.
Instrumentul SURE al Comisiei Europene a fost crucial în gestionarea impactului pandemiei de COVID-19 și în susținerea redresării economice.
Academia de competențe în domeniul securității cibernetice, prezentată de Bruxelles, va reuni diverse inițiative care vizează promovarea competențelor în domeniu și le va pune la dispoziție pe o platformă online.