Investiţiile rezidenţiale se mută în judeţul Ilfov, însă presiunea pe traficul din Bucureşti va creşte.
Preţurile locuinţelor în România au crescut cu 5,5% în primul trimestru din 2024, peste media Uniunii Europene şi a zonei euro.
Numărul locuinţelor vândute în România a crescut cu 16%, în primul semestru din 2024, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023. La nivel naţional, din ianuarie până la finalul lunii iunie 2024 au fost vândute peste 77.200 de case şi apartamente, în creştere cu 16% faţă de perioada similară din 2023.
Piaţa imobiliară din România dă semne de revenire, iar apartamentele noi s-au scumpit cel mai mult în Bucureşti.
Valoarea medie a unui credit ipotecar a ajuns la circa 66.000 de euro în România, în primul trimestru din 2024. Românii preferă să plătească un avans mai mare de 15% atunci când apelează la finanţare.
Aproape 53.800 de imobile au fost vândute în România în februarie 2024, cu peste 16.500 mai multe faţă de ianuarie. Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul tranzacţiilor în luna februarie 2024 este cu peste 6.500 mai mare faţă de perioada similară a anului 2023.
Directiva privind performanța energetică a clădirilor arată modul în care politicile climatice pot avea beneficii reale și imediate pentru cetățenii cu venituri reduse.
Cumpărarea sau închirierea unei locuinţe poate fi privită şi dintr-o perspectivă ecologică.
Preţul locuinţelor din Uniunea Europeană a înregistrat o creştere de 49,2% în perioada 2010 - trimestrul 3 din 2022, iar România a consemnat printre cele mai mici majorări de preţuri din UE, conform Eurostat.
Casa ideală pentru români trebuie să fie eficientă din punct de vedere energetic. 54% dintre aceștia cred că eficiența energetică este criteriul principal pentru o locuință ideală și este strâns legată de calitatea construcției.
În primele șase luni ale acestui an au fost date în folosință aproape 32.600 de locuințe, în creștere cu peste 1.200 unități față de aceeași perioadă a anului trecut.
Preţurile terenurilor din Bucureşti, potrivite pentru dezvoltări imobiliare, aproape s-au dublat în 2021, cele mai scumpe zone fiind în continuare centrul şi nordul oraşului, arată o companie de consultanţă imobiliară.
Un studiu realizat de o platformă de imobiliare a scos în evidență faptul că 70% dintre românii care sunt în căutarea unei locuințe vor s-o cumpere complet finisată.
Conform unui raport recent, piaţa rezidenţială din România şi-a continuat trendul ascendent în al doilea trimestru din 2021, iar preţurile solicitate de către vânzătorii de locuinţe au consemnat cea mai mare creştere de la declanşarea epidemiei încoace.
Apartamentele noi vândute în România au costat anul trecut cu 3,1% mai mult față de 2019.