Întâlnite în tot spaţiul balcanic, dar revendicate de fiecare ţară, sarmalele îşi au originea în bucătăria turcească de unde au înprumutat şi numele, pentru că în turcă li se spune sarmak.
Întâlnite în tot spaţiul balcanic, dar revendicate de fiecare ţară, sarmalele îşi au originea în bucătăria turcească de unde au înprumutat şi numele, pentru că în turcă li se spune sarmak.
În perioada iernii, varza murată, fasolea boabe şi cartofii sunt ceva mai prezente în mâncărurile bucătăriei româneşti, aceasta, desigur, în lipsa altor legume proaspete.
În perioada iernii, varza murată, fasolea boabe şi cartofii sunt ceva mai prezente în mâncărurile bucătăriei româneşti, aceasta, desigur, în lipsa altor legume proaspete.
Ardeiul gras, ardeii kapia şi gogoşarii fac parte din generoasa ofertă de toamnă din pieţele agroalimentare din România.
Ardeiul gras, ardeii kapia şi gogoşarii fac parte din generoasa ofertă de toamnă din pieţele agroalimentare din România.
În perioada verii, vinetele sunt nelipsite din alimentaţia românilor, cel mai popular aperitiv fiind salata de vinete, coapte pe jar sau pe plită.
În perioada verii, vinetele sunt nelipsite din alimentaţia românilor, cel mai popular aperitiv fiind salata de vinete, coapte pe jar sau pe plită.
Nu este una dintre vedetele bucătăriei româneşti, fiind folosită mai puţin la mâncăruri şi mai mult la salate.
Nu este una dintre vedetele bucătăriei româneşti, fiind folosită mai puţin la mâncăruri şi mai mult la salate.
Mazărea reprezintă una dintre tentaţiile gastronomice de la sfârşitul primăverii şi de la începutul verii, atunci când poate fi întâlnită în stare proaspătă.
Mazărea reprezintă una dintre tentaţiile gastronomice de la sfârşitul primăverii şi de la începutul verii, atunci când poate fi întâlnită în stare proaspătă.
Din carne de peşte se pot obţine multe preparate şi mâncăruri, mult mai multe decât o ciorbă, preparate la grătar sau la cuptor din file.
Din carne de peşte se pot obţine multe preparate şi mâncăruri, mult mai multe decât o ciorbă, preparate la grătar sau la cuptor din file.
Pe măsură ce vremea se încălzeşte, apar tot mai multe legume proaspete folosite în preparate specifice pentru postul Paştelui.