Diplomele românești obşinute de asistenţii medicali generalişti, obținute înainte de aderare, respectiv 1 ianuarie 2007, vor fi recunoscute automat de statele membre ale UE.
Ascultaţi aici rubrica Muncind în Europa, ediţia din 30.12.2024.
A fost constituit un Grup de lucru pentru analiza legislaţiei privitoare la interzicerea organizaţiilor cu caracter fascist, legionar.
Ascultaţi aici rubrica Muncind în Europa, ediţia din 16.12.2024.
Ascultaţi aici rubrica Muncind în Europa, ediţia din 02.12.2024.
Ascultaţi aici rubrica Muncind în Europa, ediţia din 25.11.2024.
În PE a avut loc o dezbatere cu privire la măsurile globale față de platformele de social media, consolidarea rolului Legii privind serviciile digitale (DSA) și protejarea democrației și libertății în sfera online.
Ascultaţi, aici, Muncind în Europa, din 29.07.2024.
Uniunea Europeană este mai bine pregătită să facă față provocărilor legate de statul de drept, se arată în ultimul Raport Anual al Comisiei Europene, publicat recent. Cu toate acestea, executivul european atrage atenţia că există încă o serie de îngrijorări.
În unele state membre ale Uniunii Europene produsele de bază se vând mai scump în raport cu alte state membre, din cauza constrângerilor teritoriale de aprovizionare, adesea impuse de companiile multinaționale.
Executivul de la București a adus modificări Ordonanței de Urgență privind testul antidrog pentru șoferi.
Senatul a adoptat la finele lunii iunie un proiect de completare a Legii cetățeniei, iniţiat de senatorul de diaspora Radu Mihail.
Ministerul Afacerilor Interne informează cetăţenii că, în scopul organizării eficiente a vacanțelor în contextul sezonului estival, începând cu data de 03.07.2024, vor fi implementate noi modificări legislative în sistemul de pașapoarte.