Premierul României a făcut o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
Achiziționarea unui autovehicul electric devine mai costisitoare. Executivul european a introdus pentru automobilele electrice chinezești tarife vamale suplimentare.
Investiţiile rezidenţiale se mută în judeţul Ilfov, însă presiunea pe traficul din Bucureşti va creşte.
Viețile noastre sunt tot mai influențate de schimbările climatice. Acum, până nu este prea târziu, sunt necesare măsuri pentru reducerea poluării, protejarea ecosistemelor și habitatelor, pentru încurajarea reciclării și tranziția către o energie curată. Sunt preocupări care ar trebui să devină obligatorii pentru fiecare dintre noi, dacă ne dorim o viața de calitate.
Progresul comun al regiunilor UE, pune bazele societăţii europene, a afirmat Elisa Ferreira, comisar european pe probleme de Coeziune si Reforme, menţionând parte dintre instrumente specifice create pentru provocări specifice ale zilelor noastre.
România a semnat un acord de împrumut cu Statele Unite de aproape 1 miliard de dolari pentru modernizarea Armatei.
De la 1 august a intrat în vigoare Actul European de Inteligență Artificială, primul regulament cuprinzător din lume pe acest domeniu. Cuprinde norme detaliate şi urmăreşte să ne asigure că sistemele dezvoltate și folosite în Uniunea Europeană sunt de încredere şi garantează protejarea drepturilor fundamentale ale oamenilor.
Ministerul de Externe de la Bucureşti informează cetăţenii români că Israelul se confruntă cu o grevă la nivel naţional, în diferite sectoare de activitate.
Serbia şi Uniunea Europeană au decis să stabilească legături mai strânse în domeniile materiilor prime sustenabile, a lanţurilor de producţie pentru baterii şi vehicule electrice. Acordul privind materiile prime, inclusiv aprovizionarea cu litiu şi lanţurile de producţie, va încuraja şi mai multe firme să investească în Serbia.
Peste 80% din investițiile făcute de statele naționale, în diverse regiuni, sunt din fonduri europene.
România a aprimit 1,1 miliarde de euro din cele aproape 3 miliarde pe care Uniunea Europeană le investește pentru sisteme energetice mai curate în zece țări membre. Banii provin din veniturile realizate din comercializarea certificatelor de emisii.
Uniunea Europeană și Ucraina au prelungit acordul privind transportul rutier. Prin acest acord, Uniunea Europeană ajută Ucraina să-și exporte mărfurile, iar România este considerată cel mai bun exemplu de colaborare cu Ucraina pe graniţa cu UE.
Şapte din zece investitori anticipează o creştere a atractivităţii României ca destinaţie de investiţii în următorii 3 ani, conform unui studiu realizat de compania Ernst & Young.
Prima ședință comună a guvernelor român și bavarez a avut loc la Munchen, în contextul marcării a 25 de ani de relaţii bilaterale.
A crescut deficitul comercial al României în primele patru luni ale lui 2024.