Românii sunt tot mai puțini și tot mai bătrâni.
Dragi prieteni, inaugurăm rubrica săptămânală „Turist român în lume”, care va include informaţii utile pentru românii care vizitează alte ţări. Rubrica va completa oferta noastră online, „Alerte şi sfaturi de călătorie”.
Patriarhia Română se declară solidară cu românii ortodocşi din Cernăuţi care solicită redeschiderea pentru slujirea în limba română în capela mitropoliţilor Bucovinei şi solicită sprijinul autorităţilor române pe lângă autorităţile ucrainene pentru ca românii să fie liberi, să se roage în limba lor şi să vină în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, dacă vor dori aceasta.
În România, inflaţia scade uşor, iar apartamentele din marile oraşe se ieftinesc.
În România, veniturile totale medii lunare au fost, anul trecut, în creştere cu aproape 14% faţă de 2021, iar cheltuielile au fost mai mari de 85% din banii câştigaţi.
Pentru că a dat rezultate bune, autorecenzarea în sistem online se prelungește în România.
Din cauza crizei sanitare generate de noul coronavirus, recensământul, desfășurat o dată la un deceniu, a fost amânat pentru 2022, dar a fost precedat, în martie, de o simulare.
Institutul Național de Statistică a făcut publice niște date alarmante: dintre cele aproape 200.000 de nașteri din 2019, peste 700 dintre ele au avut în prim plan fete cu vârsta sub 15 ani și aproape 18.000 provin de la mame cu vârsta între 15-19 ani.
Pandemia de coronavirus a schimbat comportamentul consumatorilor români, care au preferat în 2020 mai mult să economisească decât să cumpere.
Situaţia angajaţilor este şi ea supusă la o grea încercare. România, la fel ca şi celelalte state membre ale Uniunii Europene, se confruntă cu şomajul tehnic sau chiar cu desfiinţarea anumitor posturi.
Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, de peste 4 ori mai mulţi decât în 2011, arată un raport al...
Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a consultat cu conducerea BNR în legătură cu riscurile cu care România se confruntă în prezent în ceea ce priveşte inflaţia.
România continuă să fie o ţară de emigrare, anunța, în 2017, Institutul Național de Statistică. În ultimii zece ani, populația României a scăzut cu aproape 1,5 milioane de locuitori.
Economia României a consemnat un avans de 7% în anul 2017 comparativ cu anul precedent, a anunţat Institutul Naţional de Statistică, cea mai semnificativă creştere din ultimii 9 ani.
România e campioana creşterii economice în UE, după ce, potrivit INS, a înregistrat un avans de 7% în 2017 comparativ cu anul precedent.