Salariul minim în România va creşte de la 1 iulie, la 3.700 de lei brut (aproape 745 de euro), de la 3.300 de lei (circa 665 de euro) cât este în prezent. /Numărul locurilor de muncă vacante din România a fost de aproape 40.000 în 2023, cu peste 5.000 mai mic decât în anul anterior, potrivit Institutului Naţional de Statistică./Ministrul român al Muncii, Simona Bucura Oprescu, şi comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, au vizitat săptămâna trecută o companie din industria confecţiilor din oraşul Târgovişte, în sudul ţării./ Inspectoratul General pentru Imigrări are un rol crucial în prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, dar şi în asigurarea protecţiei persoanelor care din diverse motive aleg să-şi părăsească ţara de origine.
Guvernul României a aprobat o ordonanţă care reglementează utilizarea aplicaţiei informatice portaligi.mai.gov.ro, care permite efectuarea de programări în vederea depunerii documentelor necesare la structurile teritoriale ale IGI
30 de noi ghişee ale Inspectoratului General pentru Imigrări au fost deschise în capitala României.
MAI a anunţat, sâmbătă, că 54 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la începutul conflictului militar din ţara vecină.
Inspectoratul General pentru Imigrări a simplificat procedurile de lucru privind eliberarea documentelor emise cetățenilor străini și europeni, începând cu 1 ianuarie 2022
Inspectoratul General pentru Imigrări a luat mai multe măsuri pentru a limita răspândirea infecţiei cu coronavirus.
Persoanele vulnerabile sunt acele persoane care au dobândit o formă de protecţie în România şi care au potenţial redus de autoîntreţinere.
Cetăţenii din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European care doresc să rămână pe teritoriul României, pentru o perioadă mai mare de timp pentru alte scopuri, în afară de studii, muncă sau activităţi de cercetare...
Situaţia strănilor veniţi în România pe căi legale sau ilegale este gestionată de către Inspectoratul General pentru Imigrări.
Cetăţenii străini şi apatrizii care doresc să obţină cetăţenia română trebuie să aibă domiciliul pe teritoriul României de cel puţin 8 ani.
Inspectoratul General pentru Imigrări a precizat că în cazul străinilor care solicită prelungirea dreptului de şedere în România trebuie respectat salariul mediu brut care a fost majorat de la 3131 la 4162 de lei, urmare a unor modificări legislative.
Inspectoratul General pentru Imigrări oferă informaţii pentru cei interesaţi de reîntregirea familiei.
În prezent, gradul de ocupare a locurilor de cazare din cele şase centre regionale pentru migranţi din România este de 70%.
Inspectoratul General pentru Imigrări din subordinea Ministerului român al Afacerilor Interne informează că dintre cetăţenii străini pentru care sunt solicitate avize de muncă cei mai mulţi provin din state precum Turcia, China, Filipine, Republica Coreea
Avizul de angajare este documentul oficial care dă dreptul cetăţenilor unor state din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European să desfăşoare activităţi lucrative în ţara noastră.