7 miliarde de euro din granturi UE sunt acordate unui număr de 134 de proiecte în domeniul transporturilor, prin intermediul Mecanismului pentru Interconectarea Europei. Aceste fonduri vor îmbunătăți și moderniza diverse rute de-a lungul rețelei transeuropene de transport, cunoscută sub numele de TEN-T.
Uniunea Europeană și Ucraina au prelungit acordul privind transportul rutier. Prin acest acord, Uniunea Europeană ajută Ucraina să-și exporte mărfurile, iar România este considerată cel mai bun exemplu de colaborare cu Ucraina pe graniţa cu UE.
Strategia de securitate comună a Uniunii Europene dă rezultate. Vechea strategie a compartimentelor individuale a politicilor de securitate națională a fost treptat înlocuită cu abordarea strategiei ”acoperișului comun” al blocului european în cinci domenii-cheie.
Guvernul României a alocat mai bine de 12 miliarde de lei pentru reabilitarea infrastructurii de transport feroviar şi rutier a ţării.
Oamenii locuiesc din ce în ce mai mult în orașe, iar acest lucru trebuie luat serios în calcul la proiectarea și administrarea acestora.
Comisia a prezentat un set de acțiuni posibile pentru a promova inovarea, securitatea și reziliența infrastructurilor digitale.
Acord pentru prelungirea cu un an a consumului de gaze naturale în UE
Declarația Europeană pentru Ciclism este o nouă iniţiativă a Comisiei Europene prin care executivul comunitare îţi propune să contribuie la dezvoltarea acestui mijloc de transport durabil, accesibil şi favorabil incluziunii.
Comisia Europeană a lansat, ieri, o linie de finanțare pentru infrastructura ce deservește exportul ucrainean prin statele membre.
În numărul din iunie 2023 al revistei academice Romanian Journal of European Affairs, editată și publicată de Institutul European din România, echipa editorială propune cititorilorun articol care are drept subiect efectul bunei guvernanțe
Podul peste Dunăre de la Brăila reprezintă un proiect de succes, al Politicii de coeziune a Uniunii Europene.
Joi a fost deschis circulaţiei podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, o investiţie majoră în infrastructura rutieră din România.
Comisia Europeană a selectat peste o sută de proiecte de infrastructură de transport pentru a primi granturi în valoare de mai bine de şase miliarde de euro
Județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov din România vor beneficia de fonduri de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. Ceea ce înseamnă o mai bună calitate a apei potabile, dar și rețele noi de canalizare.
Încă un tronson de autostradă a fost dat în folosinţă în România.