Impasul de pe scena politică românească generează probleme importante în plan economic.
În România, biletele de tren se scumpesc cu 4,6%, începând cu 15 decembrie 2024.
Vestea bună a săptămânii, aşteptată şi confirmată, oficial, joi, a fost acceptarea deplină a României, alături de Bulgaria, în spaţiul european de liberă circulaţie.
Inflaţia a crescut, din nou, în România, pentru a doua lună consecutiv.
Comisia Europeană a publicat previziunile economice din toamna anului 2024. După o perioadă prelungită de stagnare, economia UE revine la o creștere modestă, în timp ce procesul de dezinflație continuă.
Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024, iar deficitul va ajunge la 8% din PIB, avertizează Comisia Europeană.
Economia UE revine pe creștere, însă Comisia Europeană a revizuit în scădere avansul economic al României.
FMI estimează pentru România un deficit de cont curent de 7,5% din PIB în acest an şi de 7 procente anul viitor.
România rămâne țara cu cea mai mare rată a inflației din UE, pentru a șaptea lună consecutiv.
Una dintre cele mai mari agenții internaționale de rating financiar confirmă stabilitatea economiei României și perspectivele de creștere în următorii ani.
Majoritatea europenilor se declară în favoarea politicilor din domeniul energiei promovate de executivul comunitar în ultimii 5 ani. Potrivit unui Eurobarometru dat publicității zilele trecute la Bruxelles, 62 la sută dintre cetățenii statelor membre ale Uniunii sunt de acord că Europa trebuie să își diversifice sursele de energie, inclusiv prin investiții în surse regenerabile.
Sumar: Prima rectificare bugetară din 2024; Prognoză mai puţin optimistă; Intervenţia naţională la ONU; Împrumut american pentru armata României; Start bun pentru FCSB în Europa League
Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară, cu fonduri în plus pentru transporturi sau educație.
Guvernul a aprobat rectificarea bugetară pentru bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi bugetul asigurărilor de şomaj.
În România, deficitul bugetar ar putea depăşi la final de an 7% din PIB, atrage atenția Consiliul Fiscal.