Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024, iar deficitul va ajunge la 8% din PIB, avertizează Comisia Europeană.
Economia UE revine pe creștere, însă Comisia Europeană a revizuit în scădere avansul economic al României.
FMI estimează pentru România un deficit de cont curent de 7,5% din PIB în acest an şi de 7 procente anul viitor.
România rămâne țara cu cea mai mare rată a inflației din UE, pentru a șaptea lună consecutiv.
Una dintre cele mai mari agenții internaționale de rating financiar confirmă stabilitatea economiei României și perspectivele de creștere în următorii ani.
Majoritatea europenilor se declară în favoarea politicilor din domeniul energiei promovate de executivul comunitar în ultimii 5 ani. Potrivit unui Eurobarometru dat publicității zilele trecute la Bruxelles, 62 la sută dintre cetățenii statelor membre ale Uniunii sunt de acord că Europa trebuie să își diversifice sursele de energie, inclusiv prin investiții în surse regenerabile.
Sumar: Prima rectificare bugetară din 2024; Prognoză mai puţin optimistă; Intervenţia naţională la ONU; Împrumut american pentru armata României; Start bun pentru FCSB în Europa League
Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară, cu fonduri în plus pentru transporturi sau educație.
Guvernul a aprobat rectificarea bugetară pentru bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi bugetul asigurărilor de şomaj.
În România, deficitul bugetar ar putea depăşi la final de an 7% din PIB, atrage atenția Consiliul Fiscal.
Decidenții din Banca Centrală Europeană au convenit asupra măsurilor privitoare la inflația din zona euro și din spațiul economiei Uniunii Europene.
Comisia Europeană a publicat raportul său de convergență pentru anul 2024, în care evaluează progresele realizate de Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România și Suedia în direcția aderării la zona euro.
Înființat în 2010 ca un ciclu anual de coordonare a politicii fiscale și economice al Uniunii Europene, pachetul de măsuri al semestrului de primăvară 2024 mizează pe reforme, strategii de abordare a crizelor și provocărilor și pe resurse umane în creșterea economică și a rezilienței.
România are cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a cincea lună la rând. Totodată, o treime dintre români sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, potrivit Eurostat.
Inflaţia în luna mai a coborât la 5,12% de la 5,9% în aprilie, cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani.