Încălzirea globală și sustenabilitatea sunt considerate probleme ale generațiilor tinere, care vor trebui să înfrunte o lume în care efectele schimbării climei devin tot mai evidente.
Marcăm acum o nouă etapă în implementarea Pactului Verde European. Este vorba despre adoptarea primelor norme UE care reduc emisiile de metan din sectorul energetic din Europa și din întreaga lume.
Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât restul continentelor, iar anul 2023 a fost cel mai cald din istorie, arată Serviciul European "Copernicus" pentru Schimbări Climatice şi Organizaţia Naţiunilor Unite.
A fost cea mai călduroasă vară, recunosc specialiștii. Argumentele vin din statistici clare, din măsurători de mai bine de un secol.
Decidenţii Planetei se declară terifiaţi de anvergura schimbărilor climatice
Ca urmare a efectelor încălzirii globale, majoritatea industriilor sunt implicate în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Vremea se încălzește și în România, în pas cu schimbările climatice de la nivel planetar.
În România, ideea de încălzire globală poate părea o perspectivă mult prea îndepărtată pentru a fi asumată prin practici zilnice. Însă, generațiile mai tinere sunt, în general, mai preocupate și chiar îngrijorate de efectele schimbărilor climatice.
Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice, organizată anual, este despre cum poate fi intensificată lupta împotriva încălzirii globale
Uniunea Europeană a cerut în cadrul COP 27 măsuri de urgență pentru reducerea emisiilor cu gaze de seră pentru a limita încălzirea globală la 1,5 °C.
Valurile de căldură extremă au făcut ca lunile iunie, iulie şi august să depăşească în acest an recordul de temperatură înregistrat anterior, astfel că vara 2022 a devenit cea mai călduroasă înregistrată în Europa.
Este necesară intervenţia urgentă a oamenilor pentru a evita încălzirea globală catastrofală, avertizează cei mai cunoscuţi cercetători ai modificărilor climatice din întreaga lume, într-un raport al ONU publicat recent.
Ample incendii de pădure au afectat în ultimele zile mai multe state europene, pe fondul temperaturilor ridicate. UE s-a mobilizat pentru a le ajuta.
Pe fondul preocupărilor tot mai intense pentru combaterea încălzirii globale, Comisia Europeană vine cu noi iniţiative pentru combaterea defrişărilor în lume.
Fenomenele meteorologice extreme sunt din ce în ce mai frecvente şi mai intense, iar impactul lor asupra activităţii socio-economice este unul major.