Investiţiile rezidenţiale se mută în judeţul Ilfov, însă presiunea pe traficul din Bucureşti va creşte.
Ultimele statistici arată că românii consumă din ce în ce mai mult, sunt interesați de achiziția de apartamente, dar și de mașini noi.
Premierul României, Marcel Ciolacu, a discutat cu autoritățile de la Doha despre investiţii majore în infrastructură, energie, agricultură şi alte sectoare economice
Aproape 53.800 de imobile au fost vândute în România în februarie 2024, cu peste 16.500 mai multe faţă de ianuarie. Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul tranzacţiilor în luna februarie 2024 este cu peste 6.500 mai mare faţă de perioada similară a anului 2023.
Chiriile în România au crescut cu 22% în noiembrie 2023 faţă de noiembrie 2022.
Prețul locuințelor a scăzut în al doilea trimestru față de aceeași periodă din 2022. Costurile rămân foarte ridicate, iar țări precum Germania se confruntă cu o cerere mult peste oferta imobiliară.
Livrările de proiecte noi de retail în orașele româneşti cu mai puțin de 100.000 de locuitori sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani.
Certificările verzi au devenit o necesitate pentru proprietarii care vor să se diferenţieze în peisajul imobiliar competitiv actual, retailul fiind cel mai 'verde' sector, urmat de cel industrial-logistic şi de birouri
Preţurile locuinţelor în Uniunea Europeană au înregistrat, în perioada octombrie-decembrie 2022, prima scădere din ultimii 8 ani.
Cele mai scumpe chirii în Bucureşti sunt în zonele Pipera, Aviaţiei şi Floreasca (din partea de nord, în dezvoltare accelerată), arată Barometrul întocmit de către o platformă imobiliară.
Piaţa terenurilor din România a rămas foarte activă în 2022, păstrând tendinţele din anul anterior, care a marcat cele mai bune niveluri din 2007 încoace, dar a scăzut cu aproximativ 45% în ceea ce priveşte volumul tranzacţiilor încheiate.
Volumul total al investiţiilor imobiliare în România ar putea depăşi un miliard de euro în 2022, având în vedere nivelul ridicat de activitate pe piaţa de profil în prima parte a acestui an.
Preţurile terenurilor din Bucureşti, potrivite pentru dezvoltări imobiliare, aproape s-au dublat în 2021, cele mai scumpe zone fiind în continuare centrul şi nordul oraşului, arată o companie de consultanţă imobiliară.
Un studiu realizat de o platformă de imobiliare a scos în evidență faptul că 70% dintre românii care sunt în căutarea unei locuințe vor s-o cumpere complet finisată.
Interesul românilor pentru achiziţionarea unei case în zona Bucureşti-Ilfov a crescut cu aproape 12% în primele zece luni ale anului în curs, comparativ cu situaţia înregistrată în 2020