În luna noiembrie, la Bruxelles, a avut loc a noua ediție a Forumului European privind Migrația, unde s-a discutat despre rolul societății civile în implementarea Noului Pact privind Migrația și Azilul.
Trei sferturi dintre cetăţenii străini care muncesc sau studiază în judeţul Alba, în centrul României, sunt din state non-UE, transmite Serviciul local pentru Imigrări.
Aproape 1.900.000 de angajaţi din România vor primi salariul majorat cu 284 lei (57 de euro) net, de la 1 iulie, după ce Guvernul de la Bucureşti a aprobat creşterea salariului minim brut pe economie de la 3.300 (circa 660) la 3.700 de lei (aproximativ 740 de euro) şi a ridicat de la 200 (aproximativ 40) la 300 de lei (aproape 60 de euro) suma lunară scutită de plata impozitului pe venit.
Activitatea Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti şi Ilfov se mută la Grand Arena Mall cu 30 de noi ghișee deschise publicului.
Poliţişti ai IGI, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratelor teritoriale de muncă, desfăşoară o campanie de informare a străinilor aflaţi la studii pe teritoriul României cu privire la condiţiile în care pot fi prestate activităţile lucrative.
Ascultaţi aici Muncind în Europa, ediţia din 7 noiembrie 2022.
Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale propune, pentru 2020, suplimentarea contingentului de lucrători străini extracomunitari cu 30.000 de persoane.
Pentru cetăţenii străini care doresc să viziteze România este disponibil portalul “e-VIZA, destinat facilitării obţinerii vizelor.
Potrivit legislaţiei româneşti, cetăţenii străini aflaţi temporar în România pot rămâne pe teritoriul statului român numai până la data la care încetează dreptul de şedere stabilit prin viză sau, după caz, prin permisul de şedere.
Populaţia rezidentă a României rămâne sub 20 de milioane de persoane - releva date provizorii, publicate de Institutul Naţional de Statistică....
Populaţia rezidentă a României rămâne sub 20 de milioane de persoane - releva date provizorii, publicate de Institutul Naţional de Statistică....
Conform unei hotărâri de guvern, pe parcursul întregului an 2015, Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului român al Afacerilor Interne va elibera cel mult 5.500 de avize de angajare pentru cetăţenii străini.
Potrivit cadrului legal, cetăţenii statelor Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene pot intra pe teritoriul României dacă prezintă documentul naţional de identitate
Avizul de angajare este documentul oficial care dă dreptul cetăţenilor unor state din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European să desfăşoare activităţi lucrative în ţara noastră.