România devine tot mai atractivă pentru lucrătorii străini, potrivit unui studiu realizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Ţările de origine din care provin majoritatea muncitorilor străini sunt Nepal, Turcia, Italia, Republica Moldova, Sri Lanka şi India.
Cei mai mulţi români cred că imigranţii care vin să lucreze în România reprezintă mai degrabă o oportunitate decât o ameninţare în privinţa ocupării locurilor de muncă, reiese dintr-un sondaj de opinie realizat de INSCOP.
Salariul minim pe economie a crescut în România, la 1 iulie, de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, iar numărul beneficiarilor este estimat la peste 1,8 milioane de angajaţi.
Companiile care vor să încadreze străini în muncă pot acum să obțină, la cerere, direct online avizul de angajare sau detașare emis în format electronic de către unitățile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.
Numărul străinilor din spaţiul extracomunitar care muncesc în judeţul Vaslui, în nord-estul României, a crescut - transmite Biroul local pentru Imigrări.
Guvernul României a aprobat un contingent de 100.000 de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă în acest an.
Inspectoratul General pentru Imigrări reamintește că este interzisă aducerea în România a străinilor fără documente de trecere a frontierei, cu documente sau vize false ori falsificate ori ascunşi în mijloacele de transport.
Aproape 750 de mii de minori ucraineni au intrat legal în România.
UE încearcă de câţiva ani să crească rata deportărilor, însă până acum nu a avut decât succese limitate în acest sens. Recent, o noua strategie pentru diminuarea numărului imigrantilor ilegali a fost anuntată de Bruxelles.
Uniunea Europeană acordă 1 miliard de euro pentru a sprijini populația Afganistanului și lupta împotriva terorismului.
Noua putere instalată la Kabul şi-a exprimat deja o serie de intenţii cu privire la modul în care va funcţiona societatea afgană, evocând clar limitarea anumitor drepturi şi libertăţi, mai cu seamă privind femeile.
Organizația Medici Fără Frontiere cere trage un nou semnal de alarmă privind situația precară a imigranților din insulele grecești.
Peste 600 de mii de persoane au cerut azil în statele UE anul trecut, potrivit datelor publicate de Eurostat cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiatului.
Inspectoratul General pentru Imigrări a luat mai multe măsuri pentru a limita răspândirea infecţiei cu coronavirus.
Situaţia de la frontiera Turciei cu Uniunea Europeană determină ţările europene să ia măsuri şi să fie pregătite pentru orice scenariu.