Joi, 17 octombrie, Centrul Europe Direct București a organizat un eveniment în format world café cu titlul: „Modelăm industria competitivă a Europei!” Shaping Europe’s competitive industry!
Marți, 8 octombrie a avut loc o activitate de informare europeană a Centrului Europe Direct București, la care au participat studenți din cadrul Fundației Naționale pentru Tineret.
Vineri 27 septembrie a avut loc evenimentul intitulat „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Acesta face parte din seria acțiunilor „Marie Skłodowska-Curie” (MSCA), incluse în programul-cadru Orizont Europa al Uniunii Europene.
Marți, 24 septembrie a.c., a avut loc la sediul Institutului European din România un eveniment de tip escape room, organizat de Centrul EUROPE DIRECT București. Desfășurat sub titlul: „Save the EU Information Networks”, acesta face parte din activitățile de informare a publicului larg despre subiecte aflate pe agenda publică europeană.
Centrele EUROPE DIRECT București, din cadrul Institutul European din România, EUROPE DIRECT Târgovişte, EUROPE DIRECT Teleorman și EUROPE DIRECT Vâlcea au luat parte la un schimb de experiențe și bune practici în Bulgaria, în perioada 16-20 septembrie 2024.
Pe data de nouă septembrie 2024 a fost publicat raportul privind viitorul competitivității europene, coordonat de Mario Draghi, fost președinte al Băncii Centrale Europe și fost prim-ministru al Italiei.
În revista academică Romanian Journal of European Affairs, editată și publicată de Institutul European din România, cei interesați pot parcurge o analiză a diplomației la nivel înalt, specifice Europei Centrale și de Sud-Est.
În revista academică Romanian Journal of European Affairs, editată și publicată de Institutul European din România, cei interesați pot citi un articol despre viitorul diplomației digitale.
În cadrul seriei Interviuri@IER a Institutului European din România (IER), a fost publicat un dialog cu E.S. domnul John Cornet d’Elzius, Ambasadorul Regatului Belgiei în România. E.S. a avut amabilitatea de a ne vorbi despre istoria relațiilor diplomatice dintre România și Regatul Belgiei.
În ediția din luna iunie 2024 a revistei academice Romanian Journal of European Affairs, publicată de Institutul European din România, a apărut un articol despre politicile tranziției industriale ecologice și posibilele sale implicațiile asupra fragmentării economice.
Institutul European din România (IER) a publicat un nou material din cadrul seriei Interviuri@IER.
În volumul 24, numărul 1 al revistei academice Romanian Journal of European Affairs, publicat în luna iunie de Institutul European din România, putem parcurge un articol despre măsurile economice luate în contextul pandemiei de COVID-19 în vederea atenuării efectelor sale.
În ediția de vară a revistei academice Romanian Journal of European Affairs, editată și publicată de Institutul European din România, a apărut un articol care descrie și analizează efectele Mecanismului de redresare și reziliență (MRR) asupra politicilor UE.
În cadrul secțiunii de Opinii, editată și publicată de Institutul European din România, a apărut o nouă lucrare cu titlul Jacques Delors și primăvara europeană.
În ediția de vară a revistei academice Romanian Journal of European Affairs, editată și publicată de Institutul European din România, este propus cititorilor un articol despre modul în care aplicarea unei analize a dimensiunii de gen în relația dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova poate reliefa noi caracteristici ale politicii de extindere.