Regizat de Ruxandra Gubernat, „Vis. Viață”, este primul documentar observațional românesc care își propune să prezintă realitățile, aspirațiile și provocările tinerilor din Generația Z.
Potrivit companiei de tendințe de piață, Exploding Topics, puterea de cumpărare globală a Gen Z este de 450 de miliarde USD, iar această cifră...
Despre dreptul Generației Z de a avea acces la avorturi legale, în condiții de siguranță, și despre accesul la informații cu privire la educația sexuală vorbim azi cu reprezentanți ai Generației Z, dar și cu Adriana Radu, președinta Asociației SEXUL vs BARZA, pe care a fondat-o în anul 2012, și cu Dr.Ligia Bărbării, medic primar medicină legală, membru fondator al Asociației pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale.
Există, fără dubii, obiceiuri alimentare specifice fiecărei generațíi, care sunt o combinație de tradiții familiale, modă de gașcă și ofertă comercială. Generația Z este paradoxală.
Angajatorii din România caută, în general, oameni cu experiență și nu oferă suficiente locuri de muncă pentru începători.
Centrul de Strategie, Leadership și Dezvoltare Inteligentă din cadrul Universității Babeș-Bolyai a realizat studiul „De ce muncim?”, cu rezultate remarcabile, mai ales la noua generație de angajați, Generația Z, unde au fost identificate schimbări clare de comportament ale acestora față de responsabilitățile profesionale, dar și față de așteptările pe care le au.
Vorbim în ediția de astăzi despre tinerii din Generația Z și relațiile lor de iubire.
Mens sana in corpore sano” este o expresie universal valabilă în orice context social, politic sau economic în care ne-am afla. Cât de des...
În februarie 2023 au fost date publicităţii rezultatele studiului Influenţa social media asupra dezvoltării copiilor şi tinerilor, o cercetare realizată la solicitarea Comisiei CULT a Parlamentului European.
Tinerii din România născuți după 1995 se află în topul șomerilor din UE, fiind destul de greu de angajat. Și asta pentru că Generația Z își dorește să muncească, dar în termeni diferiți față de generațiile anterioare.
În România, ideea de încălzire globală poate părea o perspectivă mult prea îndepărtată pentru a fi asumată prin practici zilnice. Însă, generațiile mai tinere sunt, în general, mai preocupate și chiar îngrijorate de efectele schimbărilor climatice.
În ultimii doi ani viaţa s-a mutat mult în online. Aşa că nu mare este surpriza faptului că până şi dansul a trebuit să înveţe să existe în online, deşi pare mai greu de înţeles cum se poate face asta.
Egalitatea de gen este una dintre problemele cel mai des aduse în dezbatere la diferite niveluri – local, regional, naţional sau european, fie că vorbim de factorii de decizie, fie, mai ales, de societatea civilă.
Ce destinaţii preferă tinerii din România? Care sunt obiceiurile lor de vacanţă? Ce recomandări fac specialiştii în turism?
Glocalizare cu volumul tare! București FM gândește global și acționează local.