Mai mulți cetățeni din Uniunea Europeană au fost în ultimii doi ani victime ale practicilor înșelătoare și ilegale în domeniul prețurilor la energia electrică și gaze naturale.
Emisiile nete de gaze cu efect de seră ale Uniunii Europene sunt în prezent cu 37% sub nivelurile din 1990, în timp ce PIB-ul a crescut cu 68% în aceeaşi perioadă, ceea ce demonstrează decuplarea continuă a emisiilor de creşterea economică, spun decidenții de la Bruxelles.
România este numărul unu din Uniunea Europeană în producţia de gaze.
Importurile de produse energetice ale UE au scăzut în trimestrul al doilea cu circa 10%, potrivit Eurostat. Totodată, sectorul serviciilor și-a mărit ponderea energiei regenerabile în consumul total anual.
Raportul din 2024 privind starea uniunii energetice arată progresele înregistrate de UE în ceea ce privește asigurarea unei energii sigure, competitive și la prețuri accesibile pentru toți.
Raportul privind starea uniunii energetice arată progresele făcute la nivelul Uniunii, dar și cele ale României. Cu toate acestea, țara noastră întâmpină o serie de probleme pentru atingerea obiectivelor energetice și climatice.
România va solicita UE compensaţii pentru diferenţele semnificative de preţ la energie între vestul şi estul continentului.
Sumar: Interconector de gaze între România și Serbia/ Doctorițe arestate preventiv pentru omor cu premeditare/ Reacția autorităților la plângerile privind actele de hărțuire sexuală din mediul universitar/ O nouă ediţie a programului 'Start Up Nation - România'/ O nouă ediție a festivalului UNTOLD/ Bilanț de etapă pentru sportivii români la JO
România a aprimit 1,1 miliarde de euro din cele aproape 3 miliarde pe care Uniunea Europeană le investește pentru sisteme energetice mai curate în zece țări membre. Banii provin din veniturile realizate din comercializarea certificatelor de emisii.
La București, ministrul energiei Sebastian Burduja dă vești bune românilor - estimează că de luna viitoare preţurile vor scădea, mai ales la gazele naturale.
Acord pentru prelungirea cu un an a consumului de gaze naturale în UE