Odată cu aderarea României şi a Bulgariei şi cu frontierele terestre la Spaţiul Schengen, de liberă circulaţie, călătoriile din România către şi dinspre celelalte state membre Schengen vor fi similare unei călătorii în interiorul ţării.
Frontiera externă Schengen s-a modificat de la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a deciziei Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne din 12 decembrie 2024, prin care România și Bulgaria au aderat la spațiul de liberă circulație și cu frontierele terestre.
Guvernul Bulgariei a decis introducerea pentru șase luni a controalelor la granița cu România, începând cu 1 ianuarie, data aderării la Schengen
După o aștepare de 13 ani, România şi Bulgaria se vor alătura Spaţiului Schengen de liberă circulaţie şi cu frontierele terestre din ianuarie 2025.
Guvernul de la București a prelungit pentru încă şase luni, între 15 octombrie 2024 și 15 aprilie 2025, valabilitatea acordului cu Republica Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei Albiţa - Leuşeni, rutier, pe sensul de intrare în România, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.
IGPF: Podul peste Tisa intră în reparaţii. Vor fi restricţii, de luni, timp de 30 de zile, între orele 10.00-15.00.
Timpii de aşteptare au crescut pentru autoturisme la mai multe puncte de trecere a frontierei la ieşirea din România
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile din această țară, se desfășoară lucrări de reparație și asfaltare a suprafeței carosabile a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse.
Începând cu 31 martie 2024, România intră în Schengen, însă doar cu frontierele aeriene și maritime.
România va fi în spaţiul Schengen pe cale aeriană şi maritimă din martie 2024.
Aglomeraţie la principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, din judeţul Arad, joi, atât pe arterele dedicate traficului greu cât şi pe cele destinate traficului uşor şi turistic, informează Poliţia de Frontieră.
MAE: Începând cu data de 17 octombrie 2023, timpii de așteptare în punctele de control trecere a frontierei ceho - germane pot crește, pe sensul de intrare Germania.
Circulația pe podul Giurgiu-Ruse se desfășoară cu dificultate din cauza unor lucrări. Poliția de Frontieră recomandă utilizarea altor puncte de trecere.
Pe sensul de intrare în România au fost 115.792 de persoane, dintre care 13.070 de cetăţeni ucraineni.
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că marţi, 05.09.2023, au intrat în România, prin punctele de la graniţă, 114.580 de persoane de persoane, dintre care 11.027 cetăţeni ucraineni.