UE va avea noi norme pentru combaterea spălării banilor, dar și o nouă autoritate europeană, cu sediul în Germania.
Parlamentul European solicită introducerea de noi reguli de transparență pentru organizațiile neguvernamentale (ONG) din Uniunea Europeană.
Luna Europeană a Securității Cibernetice este o campanie anuală a UE dedicată promovării securității cibernetice și furnizării de informații privind securitatea digitală prin sensibilizare și schimbul de bune practici.
Poliţia Română atrage atenţia asupra fraudelor prin apeluri telefonice, în cadrul cărora victimele sunt determinate să transmită atacatorilor date personale, bancare sau de autentificare, pe care autorii le utilizează în scopul comiterii de fapte penale
Conflictul militar declanșat de Rusia în Ucraina vecină se poartă și în domeniul cibernetic.
Până pe 17 decembrie 2021, statele membre aveau obligația să finalizeze procesul de transpunere în legislația națională a unei directive europene din 2019, numită Directiva Whistleblowers (sau Directiva Avertizorilor de integritate)
ANCOM atrage atentia utilizatorilor serviciului de telefonie mobila asupra apelurilor pierdute sau apelurilor primite de la numere internationale pe care nu le cunosc.
Zeci de milioane de produse necorespunzătoare destinate protejării împotriva COVID-19 - măşti, geluri, teste - au fost confiscate în decurs de peste un an în Uniunea Europeană în urma unei anchete a Oficiului European de Luptă Antifraudă.
Noua instanță de combatere a fraudei în spaţiul comunitar, Parchetul European, îşi va desfăşura investigaţiile şi urmăririle penale în deplină independenţă.
Comisia pentru control bugetar din Parlamentul European a adoptat regulamentul privind programul UE de luptă antifraudă.
Cu o întârziere de câteva luni, Parchetul European, noua instanţă de luptă împotriva fraudei în UE, îşi începe activitatea la 1 iunie.
Parchetul European, noul organism de luptă împotriva infracţiunilor la bugetul Uniunii Europene, va putea demara anchetele la 1 iunie, după câteva luni de întârziere.
Autortitățile atrag atenţia cu privire la incidentele recente de securitate cibernetică de tip fraudă, distribuite prin intermediul unor site-uri de anunţuri generaliste din România.
Comisia Europeană cere statelor din blocul comunitar să-şi numească rapid procurorii delegaţi, pentru a permite Parchetului european - noua armă a Uniunii împotriva fraudei - să-şi înceapă activitatea la 1 martie.
Fondurile europene care vor susține redresarea statelor membre afectate de actuala pandemie vor fi acordate prin proceduri simplificate, pentru urgentarea implementării măsurilor necesare, ceea ce poate favoriza corupția.