Radio România este partener media tradiţional al Festivalului Național de Teatru - FNT, ajuns la cea de-a 33-a ediţie, care se desfăşoară sub deviza Laboratoarele sensibilului în perioada 20 - 30 octombrie 2023.
La finalul anului 2022, privim cu bucurie și optimism spre ce s-a întâmplat pe scena teatrală din România, scenă care și-a reluat activitatea în mediul fizic, față în față cu publicul iubitor de teatru
Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău, la Festivalul național de teatru 2022 (ediția 32, 5-13 noiembrie 2022).
Acum, la finalul anului 2021, al doilea an în care pandemia ne-a obligat să ne reorganizăm viața socială, profesională și culturală, scena teatrală românească a reușit să inoveze, să se reinventeze și să răzbească, în pofida dificultăților.
Cea de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru s-a desfășurat în perioada 06 - 14 noiembrie 2021, în format online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.
41 de spectacole, provenind de la 32 de teatre și companii teatrale din România, vor fi prezente în cea de-a 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care va avea loc între 18-27 octombrie 2019
Selecția națională a spectacolelor care vor fi prezente în cea de-a 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru a fost anunțată ieri, în cadrul unei transmisii livestreaming de la sediul UNITER din București.
În ultimii ani, se poate cu uşurinţă observa în teatrul românesc un interes din ce în ce mai mare al creatorilor pentru teme inspirate din problemele, provocările societăţii noastre.
Desfăşurată în perioada 20 - 30 octombrie, a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru şi-a propus să transmită mesajul teatrul schimbă lumea. Tema a deschis o adevărată dezbatere între artiştii invitaţi la festival.
Actori, clovni, muzicieni, dansatori şi acrobaţi; muzică de acordeon, valsuri, romanţe vechi şi coruri tradiţionale. Cam aşa ar putea fi caracterizat spectacolul-eveniment din FNT 2014: “Donka – O scrisoare către Cehov.