Evitarea obligațiilor fiscale costă Uniunea Europeană miliarde de euro în fiecare an. S-a estimat că pierderile de venituri provenite din transferul de profituri în interiorul Uniunii Europene se ridică la aproximativ 70 de miliarde de euro.
Angajații din România au protestat față de nivelul crescut al impozitării pe muncă.
Comisia Europeană a publicat recent analize economice aprofundate pentru şase state membre, între care și România. Potrivit analizei, țara noastră se confruntă în continuare cu vulnerabilităţi legate de conturile finanţelor publice şi ale balanţei externe.
Comisia Europeană a prezentat un pachet de reguli menite să ușureze funcționarea întreprinderilor mici și mijlocii și a companiilor în Uniunea Europeană.
A doua sesiune parlamentară din acest an aduce pe masa senatorilor şi deputaţilor români mai multe proiecte de lege importante.
Comisia Europeană dorește o fiscalitatea echitabilă și simplificată pentru investitori. Prin noile măsuri adoptate recent, Comisia vrea să ușureze viața investitorilor, a intermediarilor financiari și a autorităților fiscale naționale.
Un grad mult mai mare de securitate fiscală pentru întreprinderile și persoanele fizice care se confruntă cu probleme legate de dubla impunere - este principalul avantaj pe care îl aduce noul sistem de impozitare echitabilă la nivelul Uniunii Europene.
Comisia Europeană doreşte vot cu majoritate calificată pe deciziile de politică fiscală.
La începutul acestei luni, Consiliul Uniunii Europene a convenit asupra propunerii care va permite derogări temporare de la normele...
Bursa de Valori București (BVB), cea mai importantă instituție a pieței locale de capital, a lansat o nouă ediție a Ghidului Investitorilor Străini pentru promovarea României ca destinație de investiții.
Sumar: Două guverne, aceeaşi majoritate, o unică obsesie - justiţia / Salarii, economie, fiscalitate / Moartea Regelui Mihai
Decizii în CSAT la Bucureşti/ Decizii în CSAT la Bucureşti/ Fiscalitate în România
Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge noul cod fiscal şi de a-l retrimite spre reexaminare Parlamentului a nemulţumit Guvernul de stânga de la Bucureşti şi a provocat replici acide între social-democraţi şi opoziţia liberală.