Delta Dunării, a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene, a intrat în patrimoniul mondial UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național.
Șacalii, o specie invazivă în România, s-au înmulțit tot mai mult în ultima perioadă.
Prin intermediul unor tururi speciale, în ultimii ani, tot mai mulți turiști descoperă viața sălbatică din Carpați.
Natură și aventură în Defileul Jiului
Ne îndreptăm azi spre sud-vestul României și ajungem în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului.
Diversitatea florei și a faunei din România poate fi observată cu precădere în două zone: în Delta Dunării și în munții Carpați.
Ministerul Mediului de la Bucureşti anunţă măsuri pentru protejarea faunei.
La vărsarea în Marea Neagră, acolo unde fluviul își încheie călătoria de 2.860 km de la izvorul său din Munții Pădurea Neagră din Germania, Dunărea a creat o deltă de o frumuseţe unică.
Un explorator virtual poate admira pelicanii care își iau zborul de pe Canalul Trofilca, un canal mic, care șerpuiește printr-o pădure inundată, mlaștini și lacuri.
Au fost aduse în discuție o serie de tendințe nedorite, cum ar fi estimarea ONU privind flora și fauna care dispar cu o rată de 1.000...
Datorită condiţiilor pedoclimatice deosebite, fauna României este una dintre cele mai bogate din Europa. Pe lângă speciile autohtone de carnivore mari, de-a lungul timpului, o serie de alte noi animale au ocupat ecosistemele naturale prielnice, s-au adap
Fauna salbatică a lumii s-a redus cu mai mult de jumătate, în ultimii 40 de ani, avertizează Raportul “Planeta Vie, ediţia 2014, realizat de organizaţia ecologistă World Wide Fund of Nature (WWF).
Delta Dunării a fost inclusă în patrimoniul UNESCO din anul 1991, fiind unica deltă din lume declarată în întregime rezervaţie a biosferei.
Despre masivul Bucegi se spune că reprezintă centrul activităţilor montane din România. Există numeroase trasee marcate.
Delta Dunării a fost inclusă în patrimoniul UNESCO din anul 1991, fiind unica deltă din lume declarată în întregime rezervaţie a biosferei.