MApN respinge noi speculații privind presupusele demersuri pe care autorităţile statului român le-ar face pentru mobilizarea rezerviştilor sau pentru pregătirea populaţiei pentru apărare, în contextul războiului din Ucraina.
Uniunea Europeană atrage atenția asupra unei noi dezinformări care circulă online și dă asigurări că nu încearcă și nu va încerca vreodată să confiște economiile oamenilor. În plus, mai spun responsabilii comunitari, Uniunea nu îi va forța în niciun fel pe cetățeni să investească pe pieţele de capital.
Biroul de presă al Guvernului atrage atenția asupra unei știri false care circulă în mediul on-line cu intenția de a genera emoții negative în spațiul public.
MAI: în spaţiul public se vehiculează un fake news prin care se induce ideea că "a fost premeditat" procesul de anulare a turului I al alegerilor prezidenţiale de anul trecut.
Dezinformări referitoare la modernizarea Bazei 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu
Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, la Bruxelles, că interferenţele străine în procesul electoral nu sunt o ameninţare doar pentru România, ci și la adresa democraţiilor şi a valorilor europene
MApN avertizează repetat asupra unor dezinformări în mediul online, în special pe TikTok.
Bazat pe șapte principii-cheie, planul dezvoltat de UNESCO pentru combaterea răspândirii galopante a dezinformării online și a discursului instigator la ură are ca scop protejarea integrității proceselor democratice și a peisajului informațional global.
Reprezentanța Comisiei Europene la București a lansat o campanie de combatere a dezinformării. 2024 este un an cu mai multe rânduri de alegeri, iar scopul campaniei este de a crește gândirea critică și gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la știrile false care abundă pe internet și pe rețelele de socializare.