Muzeul Municipiului București (MMB) a prezentat la sediul din centrul capitalei de la Palatul Suțu expoziția „Universul restaurării ceramicii” – o expoziție tematică dedicată părții nevăzute a exponatelor din ceramică.
Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin prezintă premiera celei mai recente producții a lui Sergiu Matis la Berlin: „Earth Works”.
Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, au aprobat, joi dimineaţa, aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen cu frontierele terestre.
După ani buni de așteptare, România și Bulgaria ar putea deveni membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen.
Banca Naţională a României (BNR) a inaugurat expoziţia “145 ani de relaţii diplomatice între România şi Italia”. Expoziția a fost prezentată într-o variantă asemănătoare şi la Camera Deputaţilor din Parlamentul de la Roma în luna octombrie a acestui an.
Astăzi vă propunem un popas la unul dintre cele mai vestite obiective turistice atât din orașul Miercurea Ciuc, unde se află, cât și din județul Harghita: Castelul Mikó. Aici se găseşte Muzeul Secuiesc al Ciucului din 1970, doi ani mai târziu fiind inaugurată în spatele castelului și o secție în aer liber.
Expoziția „Gust, rafinament și sociabilitate în Bucureștiul primei jumătăți a secolului XX” de la Casa Filipescu-Cesianu din capitală și-a propus să reconstituie un fragment de cotidian, acela al ritualului servirii mesei.
Galeria IOMO oferă publicului expoziția de grup “Urmând lumina: o poveste despre noi în căutarea splendorii”.
Fundaţia Art Encounters găzduieşte până la 1 martie 2025 expoziţia “DesFacerea Lumii”.
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a fost inaugurată la Muzeul Național de Artă Timișoara.
Guvernele României și Spaniei au semnat un Memorandum de Înţelegere pentru intensificarea cooperării bilaterale în domeniul economiei sociale.
Migraţia de la oraș la sat este un fenomen social în expansiune în România. Fenomenul este explorat în documentarul „În căutarea paradisului pierdut”.
Institutul Cultural Român de la Londra organizează, pe 7 noiembrie, un eveniment dedicat memoriei marelui violinist român Eugene Sârbu, care s-a stins din viață în capitala Marii Britanii, pe 21 iulie 2024.
Şefa Diplomaţiei române, Luminiţa Odobescu, a declarat, la Timişoara, că Ministerul de Externe, împreună cu universităţile din România, îşi propun să se conecteze prin dialog academic cu studenţii care învaţă în spaţiul european şi să dezvolte împreună programe universitare atractive pentru a-i readuce în ţară pe tinerii absolvenţi din diaspora.
Şefa diplomaţiei, Luminiţa Odobescu, a declarat, marţi, că prin efortul societăţii şi al Guvernului, 'rolul regional al României de a contracara antisemitismul, de a prezerva memoria victimelor Holocaustului, este bine recunoscut'.