Comisia Europeană propune norme mai stricte pentru combaterea traficului de persoane - o formă de criminalitate aflată în continuă evoluție.
Pentru a deveni din ce în ce mai autonomă în aprovizionarea cu materii prime critice, esențiale pentru industria viitorului, Uniunea Europeană dorește redeschiderea minelor.
Ascultaţi aici emisiunea România. Dialog direct din 08.07.2021.
Guvernul a modificat Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, în sensul clarificării modului în care se determină preţurile de referinţă şi preţurile de pornire.
“Memorie este un proiect participativ despre memoria colectivă a Bucureştiului, care lansează candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.
Aproximativ 120 de mii de români şi bulgari s-au stabilit anul trecut în Germania, conform unui studiu realizat de Fundaţia Friedrich Ebert România.
Proiectul de modificare a Legii minelor nu a întrunit, în Camera Deputaţilor, numărul de voturi necesar pentru a fi adoptat, după ce fusese respins, din acelaşi motiv, şi la Senat.
Strada a învins. După ce, luni de zile, duminică de duminică, militanţii ecologişti au protestat contra exploatării prin cianurare a zăcămintelor aurifere de la Roşia Montană, clasa politică a sfârşit prin a le da dreptate.
Compania canadiană Roşia Montana Gold Corporation a obţinut, în 1999, de la statul român, o licenţă de exploatare pe o perioadă de 20 de ani a zăcămintelor aurifere din Munţii Apuseni.
Senatorii şi deputatii romani au aprobat înfiinţarea unei comisii speciale pentru proiectul exploatarii aurifere de la Roşia Montană.
Proiectul de exploatare a zăcământului auro-argintifer de la Roşia Montană, din centrul României, este o prioritate. Atât pentru ecologişti, cât şi pentru autorităţi.
Proiectul exploatarii aurifere de la Rosia Montana a fost amanata de mai multe ori in ultimii ani.
Bazinul carpatic şi spaţiul extracarpatic sunt cel mai mare rezervor de sare al Europei.