Un târg care va reuni meşteşugari din România, dar şi din regiunile istorice învecinate reprezintă una dintre noutăţile ediţiei din acest an a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, dedicată românilor de pretutindeni, care se va desfăşura în perioada 15-20 august, a anunțat Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, organizator al evenimentului.
Evenimente culturale au fost organizate, în România și în străinătate, cu prilejul Zilei Culturii.
Finalul anului 2023 ne aduce un scurt răgaz în care să privim înapoi scena teatrală românească și care au fost reușitele acesteia
Ziua Limbii Române va fi sărbătorită împreună de Academia Română şi de Academia de Ştiinţe a Moldovei., la Bucureşti şi la Chişinău.
Statutul lucrătorului cultural independent, în dezbatere (interviuri cu Delia Bădoi - sociolog și membră în echipă de expertiză a statutului...
Timişoara sărbătoreşte în acest weekend primirea oficială a titlului de Capitală Europeană a Culturii, peste 130 de evenimente fiind pregătite de oficialităţi pentru primele trei zile.
O diversitate de evenimente invită publicul român și străin să intre, la Timișoara, în atmosfera de sărbătoare culturală.
La 16 noiembrie 2010, parlamentarii români adoptau un proiect de lege prin care 15 ianuarie, ziua nașterii poetului Mihai Eminescu, devenea Ziua Culturii Naționale.
Institutul Cultural Român organizează o serie de evenimente pe 24 ianuarie, ziua în care este sărbătorită Unirea Principatelor Române.
Ziua Culturii Naţionale este sărbătorită, ca în fiecare an, de Institutul Cultural Român, atât în ţară, cât şi în reţeaua reprezentanţelor din străinătate.
Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai.
Având grave consecințe socio-economice, pandemia a lovit dur și sectorul cultural.
După ce, pe 15 mai, au fost diminuate limitările impuse pe fondul pandemiei, România va trece, la 1 iunie, într-o nouă etapă de relaxare a restricțiilor.
Ziua internaţională a cititului cu voce tare, de la 1 februarie, apoi Cartea la metrou, iar acum Cartea în Triumf sunt evenimentele organizate în România de la începutul anului pentru a stimula cititul.
Născut dintr-o voință politică comună la cel mai înalt nivel al celor două state, Sezonul România-Franța 2019 s-a deschis, joi, la București.