Fermele din UE au produs peste 160 de milioane de tone de lapte crud în 2023. România are cea mai scăzută cantitate de lapte crud per vacă, potrivit Eurostat.
Avem un record pozitiv în Uniunea Europeană. Rata şomajului a atins cel mai mic nivel din 2014 încoace, potrivit datelor Eurostat pentru 2023.
Eurostat și INS au anunțat datele privind salariile și rata șomajului în România.
Gospodăriile din România plătesc mai puțin decât majoritatea europenilor pentru electricitate, potrivit Eurostat.
România se află sub media statelor membre ale UE la ponderea datoriei guvernamentale în PIB.
FMI estimează pentru România un deficit de cont curent de 7,5% din PIB în acest an şi de 7 procente anul viitor.
Europenii au călătorit mai mult în 2023 față de anul precedent și au plătit mai mult pentru înnoptările în unitățile de cazare.
Exporturile de produse reciclabile au înregistrat o creștere semnificativă în ultimul an, în timp ce importurile s-au diminuat cu o cincime.
Importurile și exporturile UE de produse de înaltă tehnologie au înregistrat o valoare aproape identică în 2023, cu un avans pentru mărfurile care au părăsit blocul comunitar.
Numărul locuinţelor vândute în România a crescut cu 16%, în primul semestru din 2024, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023. La nivel naţional, din ianuarie până la finalul lunii iunie 2024 au fost vândute peste 77.200 de case şi apartamente, în creştere cu 16% faţă de perioada similară din 2023.
Ultimele statistici arată că românii consumă din ce în ce mai mult, sunt interesați de achiziția de apartamente, dar și de mașini noi.
România are cea mai redusă durata medie estimată a vieții profesionale pentru tinerii de 15 ani, potrivit Eurostat.
Patru din zece copii români trăiesc în risc de sărăcie și excluziune socială, cel mai mare procent în rândul statelor membre.
Uniunea Europeană a introdus norme mai aspre pentru combaterea traficului de persoane. Directiva revizuită intrată în vigoare zilele acestea prevede noi obligaţii pentru statele membre, care vor avea la dispoziţie instrumente mai puternice de investigaţie şi urmărire penală.
Numărul persoanelor care nu își permit o masă adecvată continuă să crească în România, dar și la nivelul UE.