Start-upurile europene inovatoare din domeniul inteligenţei artificiale vor avea acces la capacitatea de supercalcul a Uniunii Europene. Aceasta este una dintre prevederile acordului politic pentru dezvoltarea și exploatarea aşa-numitelor “fabrici de inteligenţă artificială”.
Marcând un pas major către obiectivul de a aduce Europa în topul zonelor de supercalcul la nivel mondial, întreprinderea comună pentru calculul european de înaltă performanță (EuroHPC) a selectat mai multe țări membre.
Uniunea Europeană înregistrează progrese în eforturile sale de a se dota cu supercalculatoare. Statele membre, prin miniștrii de resort, au anunțat că sprijină planurile Comisiei de a investi în crearea unei infrastructuri europene de talie mondială.
Comisia Europeană a prezentat o serie de măsuri în vederea constituirii unei infrastructuri de supercalculatoare europene, iniţiativă care presupune investiții din partea Uniunii Europene și a statelor membre.
Uniunea Europeană a lansat un plan de un miliard de euro pentru achiziţia de supercomputere. Sistemele rapide de calcul aduc beneficii în cercetare și permit dezvoltare de noi tehnologii în medicină sau securitate.