În urma anunțului făcut de președinta von der Leyen în discursul său din 2021 privind starea Uniunii, Comisia a adoptat propunerea sa oficială pentru desemnarea anului 2022 drept Anul European al Tineretului.
Comisia Europeană a adoptat un cadru pentru a spori caracterul incluziv și diversitatea programelor Erasmus+ și Corpul european de solidaritate pentru perioada 2021-2027.
Ascultaţi aici emisiunea În prim-plan, România din 31.10.2021.
Parlamentul European a adoptat programul Erasmus Plus pentru perioada 2021-2027.
Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița a primit statutul de Statutul de Școală eTwinning. Programul eTwinning are ca scop principal facilitarea comunicării și colaborarea între școli din țările membre ale Uniunii Europene.
Erasmus+ este programul prin care Uniunea Europeană sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7...
Parlamentul European, reunit la Strasbourg, a găzduit o nouă dezbatere privind viitorul Uniunii Europene, din seria celor organizate între șefii de stat sau de guvern și eurodeputați.
Platforma web a Uniunii Europene dedicată tinerilor, youthforum.org, este un portal inedit prin intermediul căruia tânăra generaţie de europeni poate participa activ la viaţa comunitară.
Peste 1000 de tineri cu vârste între 13 și 30 de ani din întreaga țară au participat, în perioada 1 martie - 1 august 2018, la consultarea online Orientare ideologică și comportament civic în rândul tinerilor.
Comisia Europeană a prezentat proiectul de buget al UE pentru 2019, cu 3% mai mare decât cel de anul acesta.
Programul UE pentru educaţie, formare, tineret şi sport celebrează 30 de ani de la înfiinţare.De la lansarea sa în 1987, milioane de persoane au putut să studieze, să lucreze şi să se angajeze voluntar în străinătate cu ajutorul burselor Erasmus