În 2025, programul Erasmus+ al Uniunii Europene va sprijini schimburile de învățare în străinătate și parteneriatele de cooperare în domeniul educației, formării, tineretului și sportului cu aproximativ 5 miliarde de euro. Bugetul este cu 6,5% mai mare decât anul trecut.
Reprezentanţa Comisiei Europene în România a lansat o campanie de comunicare despre beneficiile României ca membru al Uniunii Europene. Campania se desfăşoară în Bucureşti pe parcursul întregii luni iulie şi prezintă desene şi bannere sugestive care ne amintesc ce am câştigat de când am devenit membri ai Uniunii Europene, în anul 2007.
Erasmus+ finanțează proiecte de mobilitate a persoanelor în scopul învățării și proiecte de cooperare între organizații și instituții. De asemenea, programul oferă sprijin pentru cooperare în domeniul politicilor la nivelul UE.
Aproximativ 1.500 de tineri români vor putea călători gratuit în Europa, începând din această vară, cu ajutorul permisului de călătorie „DiscoverEU” al Comisiei Europene.
Tinerii din Uniunea Europeană intenţionează să voteze, în proporţie de 64%, la alegerile europene din 6 – 9 iunie.
Asociația Europeană a Liberului Schimb -EFTA a găzduit un eveniment având ca temă Spațiul Economic European (SEE) – cu o semnificație aniversară specială în 2024: aniversarea a 30 de ani de la Acordul SEE.
Democrația europeană a fost testată în ultimul deceniu, iar valorile, normele și drepturile comune reinterpretate adesea contrar a ceea ce sunt în literă și spirit. Însă democrația este cea care asigură în continuare funcționarea Uniunii Europene pentru legislativul căreia se organizează acum o nouă rundă de alegeri.
Comisia Europeană propune crearea unei diploma universitare care să fie recunoscută în toate țările membre, valabilă pentru licențe, masterate și doctorate.
Stagiile de calitate contribuie la îmbunătățirea abilităților şi creşterea șanselor de angajare ale tinerilor din Uniunea Europeană.