România va deveni furnizor de securitate energetică în regiune, afirmă ministrul de resort, Sebastian Burduja.
Comisia a prezentat planul de acțiune pentru a asigura o industrie a oțelului și a metalelor competitivă și decarbonizată în Europa.
Am discutat cu eurodeputatul Maria Grapini despre prioriăţile sale, despre Mecanismul de reformă şi creştere pentru Republica Moldova, apărarea şi securitatea europeană.
„Busola Competitivității”, prezentată de Comisia Europeană la începutul lunii februarie, reprezintă un instrument esențial pentru a reduce decalajul tehnologic al Uniunii Europene față de alte puteri economice globale.
A început forajul pentru dezvoltarea şi exploatarea zăcămintelor româneşti de gaze naturale din largul Mării Negre.
Comisia Europeană a prezentat, recent, Pactul pentru o industrie curată, menit să stimuleze competitivitatea şi rezilienţa sectorului industrial prin accelerarea decarbonizării.
În România, schema de plafonare a prețurilor la energie se va aplica și după 1 aprilie.
Plafonarea preţurilor la energie electrică pentru consumatorii casnici din România ar putea fi prelungită.
Preşedinta Maia Sandu a acuzat Rusia că vrea să provoace o criză politică în Republica Moldova prin sistarea livrării gazelor naturale în regiunea transnistreană.
Începutul de an readuce în atenţie viitorul aprovizionării energetice a întregii Europe, odată cu sistarea tranzitului de gaz rusesc prin Ucraina.
Centenarul Patriarhiei Române reprezintă un moment de mare bucurie şi de recunoştinţă pentru toţi românii ortodocşi, „un prilej de întărire în credinţă şi de aducere aminte a celor care, prin iubirea lor jertfelnică, ne-au lăsat o mărturisire şi o moştenire sfântă”, a transmis miercuri, 1 ianuarie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.
La nivel european, prețurile la energie trebuie să scadă, inclusiv pentru companiile mici și mijlocii și pentru industrie, iar pentru asta este nevoie de o reglementare strategică, pe termen lung, a pieței europene a energiei, crede eurodeputatul german Martin Schirdewan.
Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, au aprobat, joi dimineaţa, aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen cu frontierele terestre.
Comisarul european pentru energie, Kadri Simson, a prezentat problemele cheie ale diversificării aprovizionării cu gaz din Rusia, sprijinul UE pentru consumatori și măsurile de reducere a dependenţei de un singur furnizor.
România a obţinut permisiunea Comisiei Europene de a sprijini cu ajutoare de stat de aproape 3 miliarde de lei întreprinderile mari consumatoare de energie, afectate de politicile europene de mediu. Schema va facilita reduceri de taxe, dar introduce şi unele obligaţii pentru companiile beneficiare.