Jumătate din producția de energie electrică din acest an a Uniunii Europene a provenit din surse regenerabile, reiese dintr-un raport publicat, ieri, de Comisie. În plus, Uniunea a reușit să reducă la doar 18% dependența de gazul rusesc, iar consumul comunitar a scăzut semnificativ pe fondul măsurilor de eficientizare.
Nivelul emisiilor a scăzut anul trecut cu 31 % față de 1990, iar 76 % din veniturile ETS au fost utilizate pentru tranziția verde.
Statele din estul Europei primesc mai multe concesii pentru obiectivele climatice 2030, după summit-ul de la Bruxelles.
Comisia Europeană a lansat strategia pentru un transport mai verde cu ținte ambițioase în privința emisiilor, dar și a deceselor din trafic.
În cadrul acestui mandat, Comisia Europeană se concentrează, în primul rând, asupra a ceea ce trebuie făcut pentru tranziția în domeniul...
Normele în vigoare datează din 2009 şi se referă doar la achiziţiile directe, nu şi la alte modalităţi de cumpărare. Iar contractele publice vizează numai transportul de pasageri.
Strategia Uniunii Europene de reducere pe termen lung a emisiilor de gaze cu efect de seră este pusă în consultare publică. Executivul comunitar vrea să afle cum pot fi îndeplinite mai eficient obiectivele legate de combaterea schimbărilor climatice.
Pădurile joacă un rol esențial în menținerea ecosistemului nostru. De exemplu, prin captarea dioxidului de carbon din atmosferă, care altfel ar contribui la încălzirea globală.
Semnat în 2015 de aproape 200 de state şi având scopul de a limita creşterea temperaturii globale, Acordul de la Paris privind schimbările climatice urmează să intre în vigoare în luna noiembrie.
Dacă vi se pare că actualul exod al refugiaţilor este unul de amploare, imaginaţi-vă un fenomen de sute de ori mai mare care se va petrece în viitorul apropiat. Este previziunea sumbră a specialiştilor de la Institutul Max Plack din Germania.