În România, se lucrează la un traseu ecoturistic care îi va asigura exploratorului experiențe inedite, de la patrimoniul natural și cultural până la peisaje unice în Europa.
Astăzi călătorim în nord-estul României, în județul Neamț, intr o destinatie care a primit în anul 2009 certificarea europeană, prin includerea în rețeaua EDEN (European Destinations of Excellence), recunoașterea fiind mondială: Ținutul Zimbrului.
Astăzi evadăm în natură în sud-vestul Transilvaniei, în județul Hunedoara. Zona pe care o vizităm se numește Țara Hațegului-Retezat și este o destinație de ecoturism.
România este cunoscută pentru pădurile sale întinse și virgine, pentru zonele în care găsim tradiții vechi și meșteșugari care încă lucrează obiecte de artizanat prin tehnici și după modele moștenite din străbuni.
Astăzi călătorim în nord-estul României, în județul Neamț, care se remarcă din ce în ce mai mult pe piața ecoturismului.
Prin intermediul unor tururi speciale, în ultimii ani, tot mai mulți turiști descoperă viața sălbatică din Carpați.
Biserici fortificate, situri UNESCO, case săsești tradiționale, renovate și transformate în pensiuni, 600 de kilometri de trasee turistice marcate pentru drumeție sau cicloturism, într-un peisaj natural...
Un nou sezon de ecoturism începe, din luna mai, în jurul celui mai mare lac din vestul României.
Ne îndreptăm azi către nord-vestul României, spre Masivul Pădurea Craiului.
Situată în inima Bucovinei, regiunea Țării Dornelor poate fi destinația tuturor, indiferent de preferințe.
Tot mai mulți turiști aleg să-și petreacă vacanțele în destinații ecoturistice, în natură, manifestând totodată un respect deosebit pentru mediul înconjurător.
Astăzi vă invităm alături de noi să exploraţi o zonă în care natura este principala atracţie. Mergem astfel, într-un loc cu nume de legendă: Ţara Dornelor.
Vă propunem astăzi încă o destinaţie de ecoturim. Mergem, aşadar, în judeţul Bihor, în Munţii Pădurea Craiului.
Vă propunem astăzi încă o destinaţie de ecoturim. Mergem, aşadar, în judeţul Bihor, în Munţii Pădurea Craiului.
Delta Dunării, un paradis natural, se întinde la vărsarea Dunării în Marea Neagră, acolo unde fluviul îşi încheie lunga călătorie de 2.860 km de la izvorul său din Munţii Pădurea Neagră din Germania.