Parlamentul European şi Consiliul au convenit asupra textului noiii legi privind refacerea naturii. Odată adoptată și aplicată în statele membre ale UE, legea va avea o contribuție-cheie la atingerea neutralității climatice până în anul 2050.
Consiliul Europei a reînnoit Diploma Europeană a Ariilor Protejate pentru Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea.
O formă interesantă de abordare a banilor europeni înregistrează la Cluj Clusterul Agro Transilvania, o asociere de aproape 100 de firme din domeniile producţiei, a desfacerii şi a inputurilor agricole.
Orașul Jimbolia, aflat în partea de vest a județului Timiș, a primit aprobarea pentru desfășurarea mai multor proiecte care în maxim 3 ani vor schimba fața urbei.
Directiva privind utilizarea durabilă a pesticidelor este un instrument valoros care garantează că mediul, ecosistemele și sănătatea umană și...
Astăzi este marcată Ziua Internaţională a Biodiversităţii, după ce, în urmă cu o zi, a fost Ziua Europeană Natura 2000, celebrată în Uniunea Europeană pentru a evidenţia cea mai mare reţea coordonată de arii protejate din lume.
De ce vedem din ce în mai des pe plajele româneşti meduze uriaşe, delfini tot mai aproape de ţărm sau lebede în golfurile Mării Negre? Explicaţia are legătură cu schimbările climatice la care asistăm în ultimii ani.
România adăposteşte unele dintre cele mai valoroase ecosisteme din Europa, pe nu mai puţin de 1,6 milioane de hectare: rezervaţii ştiinţifice, rezervaţii naturale, parcuri naţionale, parcuri naturale, monumente ale naturii.
Bucureştiul ar putea deveni renumit şi ca oraş în care s-a dezvoltat o arie naturală protejată. Iar asta pentru că natura are căi de a cuceri asfaltul şi de a da viaţă zonelor în paragină.
La mijlocul anilor 1980, regimul comunist s-a decis să dărâme un monument emblematic pentru Bucureşti: mânăstirea Văcăreşti, construcţie datând de la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Lacul Văcăreşti, situat în partea sudică a capitalei României, este pe cale să devină o arie naturală protejată.