Uniunea Europeană a mai făcut încă un pas către economia cât mai puţin poluantă şi mai prietenoasă cu resursele pe care ne-o dorim: Consiliul Uniunii a dat aprobarea finală directivei care facilitează reparaţia uşoară şi în bune condiţii a produselor, atunci când nu dorim să le înlocuim.
În ediția de iarnă a revistei academice Romanian Journal of European Affairs a fost publicat un articol care analizează subiectul economiei circulare.
Christa Schweng, preşedinta Comitetului Economic şi Social European, CESE, a salutat prezenţa unui număr mare de participanţi la discuţiile privind economia circulară, privită de CE drept crucială în îndeplinirea obiectivelor majore ale UE.
Protejarea mediului, dar și a sănătății umane, printr-un trai cât mai simplu, mai apropiat de natură și mai nepoluant este deopotrivă datoria autorităților publice și a cetățenilor obișnuiți.
Energia regenerabilă, economia circulară, migrația și securitatea online se află pe agenda Parlamentului pentru 2023.
Înainte de pandemie, Comisia Europeană a identificat textilele drept categoria de produse prioritare pentru economia ciculară.
Înainte de pandemie, Comisia Europeană a identificat textilele drept categoria de produse prioritare pentru economia ciculară.
Comisia Europeană a adoptat un plan de acţiune pentru economia circulară cu măsuri pentru întregul ciclu de viaţă al produselor...
România are toate resursele - păduri, lemn, capacităţi de prelucrare, specialişti şi şcoli - pentru a intra în plutonul fruntaş al ţărilor care fac paşi importanţi pentru reducerea emisiilor de carbon în sectorul construcţiilor.
Al 12-lea ceas. Dacă nu acum, nu mai avem când. Dacă nu noi, nu va mai avea cine.
Primul plan strategic al programului Orizont Europa pentru perioada 2021-2024 prinde contur. Comisia Europeană a stabilit prioritățile în materie de cercetare și inovare pentru un viitor durabil.
Tranziția către o economie bazată pe hidrogen este fezabilă în Uniunea Europeană, subliniază Florin Bonciu într-un articol publicat în numărul din decembrie 2020 al revistei Romanian Journal of European Affairs.
Comisia Europeană oferă un miliard de euro pentru finanțarea unor proiecte de cercetare și inovare care să răspundă crizei climatice și să contribuie la protejarea biodiversității.
Schimbările climatice şi necesitatea ocrotirii mediului înconjurător vor schimba radical modul în care producem și consumăm.
Zilele trecute, într-un cunoscut magazin de îmbrăcăminte, un afiș neobișnuit se adresa cu litere mari cumpărătorilor: Repoartă – Refolosește – Reciclează. Ajută-ne să închidem cercul.