Comisia Europeană a publicat raportul său de convergență pentru anul 2024, în care evaluează progresele realizate de Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România și Suedia în direcția aderării la zona euro.
Una dintre cele şase priorităţi comune ale instituţiilor europene este O economie în serviciul cetățenilor.
Comisia Europeană are veşti bune în privinţa evoluţiei economiei româneşti în acest an. Potrivit celor mai noi estimări ale executivului comunitar, creşterea Produsului Intern Brut ar urma să fie mai mare decât arătau previziunile din toamnă.
România va a avea o creștere economică de sub 2% în 2023, iar statele din zona euro vor intra în recesiune în ultimul trimestru al anului, arată estimările Comisiei Europene.
În timp ce Europa avansează pe agenda de decarbonizare și își intensifică eforturile pentru a spori autonomia strategică și tehnologică, conflictul militar survenit într-o perioadă de uşoară revenire post-pandemică crează provocări dramatice.
Pâinea s-a scumpit cu peste 25% într-un an în România, însă mai multe state membre au înregistrat creșteri și mai mai ale prețurilor.
Comisia Europeană salută acordul politic la care au ajuns Parlamentul European şi statele membre ale Uniunii din cadrul Consiliului, cu privire la propunerea Comisiei de regulament privind Fondul social european Plus.
A trecut un an de când actuala Comisie Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, și-a început mandatul. A fost un an cu multe provocări ca urmare a pandemiei provocate de coronavirus.
Economia Uniunii Europene în ansamblu a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, dar sunt şanse de redresare în anii următori - se arată în previziunile economice de toamnă ale Comisiei Europene.
750 de miliarde de euro este suma propusă de Comisia Europeană pentru relansarea economică a Uniunii în urma crizei provocate de pandemia de COVID 19.
Un viitor fără birocrație, în care se pune accent pe digitalizare, și cu legi clare și simple. Pe scurt, accesare mult mai ușoară a fondurilor europene și un mediu de lucru prielnic întreprinderilor mici și mijlocii.
Planul franco-german de redresare a economiei UE a fost primit cu bucurie de către șefa Comisiei Europene, dar patru state își doresc un alt scenariu.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va da publicității săptămâna viitoare planul de redresare economică a Uniunii în urma crizei provocate de pandemia de COVID 19. Cel mai probabil documentul va fi prezentat miercuri.