O nouă directivă a Uniunii Europene va obliga producătorii să ţină seama de normele de design ecologic pentru aproape toate produsele care vor intra pe piaţa europeană. În acest fel ne vom asigura că produsele pe care le folosim sunt mai sustenabile şi mai puţin poluante.
Consiliul Uniunii Europene a adoptat noi reguli care le vor permite consumatorilor să fie mai bine informați, mai bine protejați și mai bine echipați pentru a deveni actori reali ai tranziției verzi.
Institutul European din România a publicat ediția de iarnă a revistei academice Romanian Journal of European Affairs (RJEA), care cuprinde opt articole.
Parlamentul European consideră că trebuie consolidat în mod semnificativ nivelul rezilienței europene în sectoarele esențiale, cum ar fi aprovizionarea cu alimente și furaje.
Pentru a garanta funcționarea pieței interne, asigurând în același timp un nivel ridicat de protecție a mediului, este necesar un cadru de reglementare ambițios pentru a introduce treptat cerințe în materie de proiectare ecologică pentru produse.
CE a înţeles că pentru a pune eficient în aplicare politicile privind rezilienţa economică este nevoie să fie creat un spaţiu pentru discuţii, schimb de bune practici şi încurajare a iniţiativelor, motiv pentru care a şi lansat o consultare publică.
Termenul economie circulară este utilizat în spațiul public național, dar și european, din ce în ce mai frecvent. Dar ce înseamnă economie circulară?
Uniunea Europeană caută modalităţi cât mai eficiente de tranziţie către economia neutră din punct de vedere climatic, în acord cu obiectivele Acordului de la Paris privind Schimbările Climatice.
La evenimentul desfășurat la București, la Palatul Parlamentului, prezidat de ministrul agriculturii, Petre Daea, au participat miniștri pentru...
Ce este economia circulară și cum poate fi pus în practică acest concept în România?
Comisia Europeană a publicat un document de reflecție privind o Europă durabilă până în 2030.
Pe agenda sesiunii plenare din această săptămână a Parlamentului European s-a aflat şi propunerea de regulament a Comisiei Europene privind cerinţele minime pentru reutilizarea apei.
Planul de acțiune privind economia circulară a fost adoptat în 2015, când a fost deja înființat cadrul pentru politica de coeziune...
Comisia propune ca Europa să devină neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2050.
O strategie europeană pentru materialele plastice într-o economie circulară este un pas înainte în tranziția Uniunii Europene de la o...