Clubul Presei de Turism - FIJET România, organizaţie a jurnaliştilor şi scriitorilor de turism, şi-a propus să atragă atenția asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic.
Masivul Ceahlău se află pe teritoriul județului Neamț, în nord-estul României, iar cele mai înalte vârfuri ale acestuia sunt Ocolașul Mare, cu 1907 metri, și Toaca, 1904 metri.
Parcul Național Ceahlău este o arie protejată, de interes național, situată în nord-estul României, în masivul Ceahlău, cu o suprafață de peste 7000 de hectare.
Deşi nu se află în topul destinaţiilor turistice din România precum Transilvania, litoralul Mării Negre sau, mai recent, Bucureştiul, zona Neamţului are multe atracţii care pot contribui la o vacanţă reuşită.
Astăzi vă invităm într-o staţiune de munte, dintr-o regiune frecventată încă din secolul al XVIII-lea: Durău.
Parcul Naţional Ceahlău este o arie protejată de interes naţional situată în nord-estul României, în masivul Ceahlău, şi are o suprafaţă de peste 7000 de hectare.
In nord-estul României, pe valea Bistriţei, într-una dintre cele mai frumoase depresiuni intramontane de la limita Carpaţilor Orientali, este situat oraşul Piatra Neamţ.