Conform estimărilor recente, aproximativ jumătate din creșterea preconizată a investițiilor publice dintre 2019 și 2025 rezultă din investiții finanțate de la bugetul Uniunii Europene, în special prin Mecanismul de redresare și reziliență.
Aurel Laurențiu Plosceanu a fost ales noul vicepreședinte pentru comunicare al Comitetului Economic și Social European.
Comisia Europeană a prezentat, zilele trecute, un set de măsuri temporare pe care le sugerează statelor membre în ideea de a amortiza impactul creşterii excepţionale a preţurilor la energie la nivel mondial.
Oamenii de ştiinţă au căzut de acord că emisiile masive de dioxid de carbon generate de activitatea umană reprezintă o cauză majoră a acestor schimbări şi că ceva trebuie făcut până nu este prea târziu.
În deceniul următor vom consemna renunţarea completă la exploatarea energetică a zăcămintelor carbonifere în Uniunea Europeană.
În septembrie 2020, Comisia Europeană a prezentat Planul de acțiune privind materiile prime critice care are 4 obiective principale
Care e mixul energetic către care tinde UE? Care sunt problemele la zi privind sustenabilitatea energetică a UE? Şi cum se gândesc aceste probleme corelat cu Pactul verde european şi politicile privind schimbările climatice am aflat discutând cu D. Fornea
Comisia Europeană a lansat în februarie prima etapă a consultării partenerilor sociali europeni cu privire la modalităţile de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă pentru persoanele care lucrează prin intermediul platformelor digitale.
Prin eforturile comune ale Comisiei Europene, ale Parlamentului European și ale instituțiilor specializate ale UE se speră în găsirea unei noi soluții juridice și administrative pentru reglementarea Cerului unic european II
Radio România Internaţional a organizat o dezbatere online consacrată aşa-numitului Pachet Mobilitate I, referitor la reforma transporturilor rutiere în Uniunea Europeană.
În secolul trecut, România avea una din cele mai mari, dense și utilizate rețele de căi ferate din Europa. A urmat însă o perioadă în care infrastructura a fost neglijată.
În Uniunea Europeană, salariile lucrătorilor din Est sunt încă mult inferioare celor din țările din Vestul continentului.
Cum funcționează, în vremea crizei provocate de noul coronavirus, la nivel național și european, dialogul între partenerii sociali, respectiv autorități, angajatori, organizații ale lucrătorilor și ONG-uri? Aflăm răspunsul de la Dumitru Fornea
Odată cu evoluția tehnologică din ultimele decenii, s-a schimbat și locul sindicatelor în societatea actuală. Despre sindicate și dialog social în Uniunea Europeană, aflați mai multe în rubrica următoare.
Comisia Europeană a prezentat, recent, Pactul Ecologic European, un pachet de măsuri menit să asigure tranziţia Uniunii Europene către o economie verde şi durabilă.