Destinația noastră de astăzi, din sudul României, se adresează celor care vor să deguste un vin bun și, mai ales, să trăiască o experiență nouă.
În exteriorul Carpaților de Curbură se află județul Vrancea. O treime din teritoriul acestuia o reprezintă zona montană, cu cadre naturale extrem de atrăgătoare.
Prahova poate fi destinaţia oricărui turist, indiferent de vârstă, indiferent de anotimp. Aici se găsesc o serie de destinaţii inedite, cum ar fi castelul Iulia Haşdeu, de la Câmpina, Muzeul Ceasurilor şi Muzeul Petrolului, ambele din Ploieşti.
Dedicăm această ediţie a rubricii noastre celor mai interesante călătorii pe care vi le-am propus în anul care tocmai s-a încheiat.
Fiind unul dintre cei mai buni ani pentru producţia viticolă, după specialiştii din domeniu, din punctul de vedere al caracterului de soi, date fiind condiţiile de climă deosebite, vă invităm pe drumul vinului de la Jidvei.
Muzeul Cofetăriei, Casa cu ghiulele, Muzeul tramvaiului electric, Drumul Vinului, conace și castele de poveste, iată câteva dintre reperele unei vacanțe reușite în România.
Vă invităm astăzi să ne însoţiţi cu voie bună pe un drum al vinului, către nord-estul ţării, în judeţul Iaşi. Poposim la Cotnari, unul dintre cele mai mari târguri din Moldova, pe la 1560.
Vom cunoaște azi Valea Prahovei, destinația preferată a iubitorilor de munte.
Valea Prahovei este zona montană cel mai bine dezvoltată din România. În staţiunile de aici aveţi la dispoziţie pârtii de schi pentru toate categoriile, la cele de începători la cele de competiţie.
Judeţul Prahova este cunoscut mai ales pentru staţiunile turistice de pe Valea Prahovei şi pentru zona viticolă Dealu Mare.
Vă invităm astăzi într-o călătorie care străbate judeţul Prahova, cu popasuri la conace, curţi domneşti, mănăstiri şi crame celebre. Pe parcursul călătoriei veţi face degustări de vin şi vă veţi bucura de mâncare tradiţională românească.
Dragi prieteni, vă invităm să participaţi la un nou concurs cu premii, cu titlul “De la ‘Drumul vinului, la ‘Drumul voievozilor.