Salvatorii montani reiau, ca în fiecare iarnă, sfaturile pentru iubitorii schiului şi ai drumeţiilor montane.
World Wide Fund for Nature estimează că în Carpați ar exista aproximativ 320 de mii de hectare de păduri care pot fi incluse în categoriile virgine și cvasivirgine, din care 250 de mii ar fi în România.
Doi tineri entuziaști redeschid turismul montan în Bucegi oferind pasionaților de călătorii o întâlnire unica: Rododendronul sau Bujorul de munte
Parcul Național Domogled - Valea Cernei este o arie naturală protejată, situată în partea de sud-vest a României.
Amatorii de drumeţii prin zonele montane au la dispoziţie Aplicaţia Salvamont cu ajutorul căreia, în cazul unor accidente sau rătăciri, echipele Salvamont îi pot localiza mult mai uşor.
Destinația de astăzi este situată la aproximativ 200 de kilometri nord de București, în Carpații Meridionali. Aici găsim unul dintre cele mai spectaculoase masive muntoase din România: Piatra Craiului.
Vestită pentru pitorescul peisajelor naturale și pentru sălbăticia zonelor sale verzi, România își datorează mare parte din această celebritate munților.
Ne îndreptăm, astăzi, către partea nordică a României, lansându-vă o invitaţie într-un judeţ cu potenţial turistic foarte mare, cu locuri deosebite, cu atracţii culturale, istorice, naturale de mare valoare: Bistriţa-Năsăud.
Drumeţii montane, alpinism, rafting, snowmobile, echitaţie, iată câteva activităţi care nu au în comun decât dorinţa de cunoaştere, de adrenalină şi de a petrece cât mai mult timp în natură.