La mulţi ani! Fiind primul week-end din acest an, vă propunem o vizită premium.
Salvamontiştii şi jandarmii montani au transmis numeroase sfaturi turiştilor în contextul sezonului rece, al ninsorilor abundente din unele zone şi al pericolului de avalanşe, mai ales la altitudini mari.
O destinaţie pentru trasee de drumeţie este nordul Dobrogei, unde se află Munţii Măcinului, cei mai vechi munţii de pe teritoriul României.
Vă invităm astăzi să descoperiţi o zonă viticolă ce beneficiază deopotrivă de doi factori favorizanţi: solul nisipos și briza mării.
Deplasările cu bicicleta, pe trasee care includ obiective istorice, atracții naturale și zone de relaxare, reprezintă o variantă de a petrece o zi sau un sfârșit de săptămână departe de agitația și zgomotul orașului.
Potecile tematice și traseele de drumeție, peșterile, traseele de alergare montană sau de bicicletă, mâncarea tradițională sunt doar câteva dintre ingredientele unei vacanțe de neuitat.
Ne îndreptăm azi spre centrul României și ne oprim în comuna Dâmbovicioara, o stațiune turistică de interes național.
Aşa cum v-am obişnuit, începem anul cu o trecere în revistă a celor mai interesante subiecte abordate în anul 2023.
Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, disponibil în mai mult de 85 de țări, inclusiv în zona arctică Arctica și în Antarctica.
Pornind din Târgu Mureș, oraș reprezentativ pentru stilurile arhitecturale Secession sau Art Nouveau, ne îndreptăm spre obiectivele principale din județul Mureș.
Astăzi vă invităm într-o zonă montană, aflată pe Valea Bârsei, la poalele impunatorului masiv Piatra Craiului: zona Plaiul Foii. Ne aflăm la 12 km de oraşul Zărneşti, judeţul Braşov.
Ne oprim azi în centrul României, la poalele versantului sud-estic al muntelui Piatra Craiului, la altitudinea de 1244 de metri, unde descoperim primul sat turistic din România, Șirnea.
Biserici fortificate, situri UNESCO, case săsești tradiționale, renovate și transformate în pensiuni, 600 de kilometri de trasee turistice marcate pentru drumeție sau cicloturism, într-un peisaj natural...
În zona montană a județului Gorj se află una dintre cele mai noi stațiuni din România - Rânca, căutată în perioada iernii deoarece ninsorile sunt abundente și, datorită altitudinii de 1.600 de metri, stratul de zăpadă se menține mai mult.
Vă invităm astăzi în nord-vestul ţării, într-o fabuloasă zonă eco-turistică: Pădurea Craiului, din judeţul Bihor. Pădurea Craiului este situată în nord-vestul Munților Apuseni, nu departe de Oradea sau Cluj-Napoca...