Rezultatul reuniunii ministeriale a G20 de la Rio de Janeiro și lupta împotriva inegalității a fost prezentat Parlamentului European pe 17 septembrie 2024. În cadrul reuniunii a fost semnată prima declarație multilaterală care se concentrează pe inegalități.
În ediția de iarnă a revistei academice Romanian Journal of European Affairs a fost publicat un articol care analizează subiectul economiei circulare.
Ministerul român al Mediului anunță lansarea unor noi de programe reducere a poluării și de creșterea a eficienței energetice.
Sumar Președintele Klaus Iohannis la ONU/ România şi ţintele de dezvoltare durabilă/ Proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, în dezbatere publică/ Moțiune simplă împotriva minstrului Sănătății/ Festivalul Internațional George Enescu
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o intervenţie în cadrul Summitului privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă desfăşurat în marja Adunării Generale a ONU de la New York
Uniunea Europeană a prezentat Organizației Națiunilor Unite prima sa Analiză voluntară privind punerea în aplicare a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.
Obiectivele de dezvoltare durabilă: Oamenii și planeta nu își pot permite să piardă încă un deceniu.
În ultimii 5 ani, Uniunea Europeană a înregistrat progrese în îndeplinirea majorității obiectivelor de dezvoltare durabilă în ultimii cinci ani - arată ultimul raport al Oficiului European de Statistică Eurostat.
Comisia Europeană a publicat în 2019 planul de acţiuneîn 15 puncte privind comerțul și dezvoltarea durabilă şi a promis că politica comercială va juca un rol mai important în sprijinirea agendei de durabilitate.
Impactul pandemiei de COVID-19 nu este încă pe deplin cunoscut, dar a dus deja la un regres semnificativ în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă.
Sub genericul Green Deal, am încercat să aflăm, între altele, ce vom mânca peste 20 de ani.
30 de tineri din România își propun să creeze un ghid de bune practici în dezvoltarea durabilă.
Dezvoltare durabilă, eficiență și reducere a birocrației în județul Caraș-Severin. Așa se numește un nou proiect finanțat din fonduri europene, derulat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin.
Fondul de coeziune este destinat statelor membre al căror venit naţional brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE şi vizează...
Comisia Europeană a aprobat o investiție majoră pentru modernizarea și instalarea infrastructurilor de apă potabilă și canalizare din România.