Pentru a contracara efectele dezastrelor naturale, în 2001 Uniunea Europeană a creat mecanismul europen de protecţie civilă. Recentele inundații din Spania sunt în atenția liderilor europeni care sunt gata să-l activeze.
Comisia Europeană va acorda 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al Uniunii pentru ţările din Europa Centrală, între care şi România, grav afectate de inundaţii. La rândul său, Parlamentul European vrea ca Fondul de solidaritate să devină proporţional cu creşterea numărului şi a gravităţii dezastrelor naturale în întreaga Europă.
Comisia Europeană pune la dispoziție 10 miliarde de euro pentru statele din Europa Centrala și de Est afectate de inundații. Parlamentul European cere un ajutor mai consistent pentru dezastrele naturale.
Cum trăim în zonele predispuse dezastrelor naturale și ce măsuri trebuie luate la nivel național și european pentru a limita efectele schimbărilor climatice?
Deputaţii români au modificat, în calitate de cameră decizională, legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor.
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este pregătit financiar şi operaţional să despăgubească proprietarii care au poliţă PAD,
Recentele cutremure devastatoare din Turcia şi Siria au readus în atenţie pericolul major al dezastrelor naturale în Europa şi nevoia de a fi mereu pregătiţi în domeniul protecţiei civile.
Concentrarea eforturilor comune pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la prevenția eficientă în cazul riscurilor reprezentate de incendiile de pădure și inundații în zona transfrontalieră Ro-Bg, reprezintă subiectul de astăzi.
Peste 600 de elevi, viitori voluntari, și 60 de profesori din zona transfrontalieră România Bulgaria vor fi pregătiți în cadrul programului INTERREG ROMÂNIA BULGARIA să intervină in cazul unor dezastre naturale
În urma recentelor cutremure de pământ din regiune, precum şi a posibilităţii înregistrării unor replici ale acestora, autorităţile locale au instaurat planul de urgenţă, sugerând populaţiei din zonă să se pregătească pentru evacuare.
Schimbările climatice constitue, fără doar și poate, cea mai mare provocare a UE pentru următorii ani. Conferința de la Lisabona, din aceste...
Fondul european de asistență și solidaritate al Uniunii Europene a fost creat în urma inundațiilor grave din Europa Centrală din vara anului 2002.
Uniunea Europeană face pași importanți în consolidarea răspunsului său în cazul unor dezastre naturale.
Președintele Iohannis a promulgat proiectul de lege ce aduce importante schimbări sistemului de avertizare a populației în caz de urgență.
Sistemul de gestionare a situaţiilor de urgenţă la nivel european se îmbogăţeşte cu RescEU.