Stresul i-a însoțit pe oameni dintotdeauna și are, până la un punct, un rol protector.
Aproape unul din doi europeni s-a confruntat cu o problemă emoțională sau psihosocială în ultimul an. Contextul recent al crizelor combinate; pandemia de COVID-19, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, criza climatică, șomajul și creșterea prețurilor la alimente și energie a înrăutățit și mai mult situația, în special pentru copii și tineri.
Statisticile arată că peste 50% dintre copii din România sunt copleșiți de depresie și anxietate, pierduți ore în șir în fața ecranelor, erodându-și empatia, motivația și performanța academică, prizonieri ai propriei lor incertitudini.
Podcastul lui Puican la RRI episodul 8 - Ce este depresia?
5% din populația globului are depresie, iar această cifră probabil că este mult mai mare, pentru că nu toată lumea are un diagnostic oficial de depresie, a scris, anul acesta, revista americană de business Forbes
Podcastul lui Puican la RRI episodul 6 - Ce tipuri de clienți ajung la psiholog? (partea a 2-a)
Podcastul lui Puican la RRI episodul 5 - Tipurile de clienţi care vin la psiholog (partea 1)
Europenii consideră într-o proporție covârșitoare, 9 din 10, că sănătatea mintală este la fel de importantă ca cea fizică, arată datele unui barometru dat publicității în aceste zile.
Podcastul lui Puican la RRI - episodul 2 - Depresia pe locul 1
Depresia este considerată Boala secolului XXI” - o scurtă privire asupra depresiei și consecințelor sale. ...
Comisia Europeană a pus la punct o strategie de abordare a sănătății mintale a europenilor. Este vorba despre o strategie comprehensibilă de prevenție, dar și de tratare și reinserție a cazurilor care au nevoie de suport.
Bolile mintale reprezintă o povară uriașă pentru bunăstarea și sănătatea cetățenilor UE. În fiecare an, în UE se pierd aproximativ 350 de milioane de zile lucrătoare din cauza stresului și depresiei.
Au trecut mai bine de doi ani de când pandemia de COVID a schimbat societatea așa cum o știm, obligând guvernele să regândească importanța politicilor în domeniul sănătății.
Pandemia de Covid-19 și situația economică au pus o presiune enormă asupra sănătății mintale și bunăstării tuturor. Sunt înregistrate creșteri ale riscurilor psihosociale legate de muncă și procente mai mari de stres, anxietate si depresie.
Intrată între timp pe un trend descendent, pandemia și-a pus amprenta asupra vieții de zi cu zi a fiecăruia timp de mai bine de doi ani.