Aici puteţi asculta "Românii de lângă noi", ediţia din 10 octombrie 2024.
Asociația pentru cultură și arte Arbor organizează expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulag”.
Lecția unei Legi a tăcerii - deportările staliniste în Basarabia și Nordul Bucovinei. Participă: dr. Andrei Cușco,...
In memoriam. Prof.univ.dr în filologie Ilie Popescu, președintele Societăţii regionale Golgota - o viață dedicată limbii române.
Ascultaţi aici emisiunea Românii de lângă noi din 19.07.2023.
UE încearcă de câţiva ani să crească rata deportărilor, însă până acum nu a avut decât succese limitate în acest sens. Recent, o noua strategie pentru diminuarea numărului imigrantilor ilegali a fost anuntată de Bruxelles.
În diferite oraşe a fost marcată Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România.
Ascultaţi aici Românii de lângă noi, ediţia din 8 septembrie 2022.
Asociația pentru cultură și arte Arbor prezintă la Bucureşti expoziția Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni.
Ascultaţi aici emisiunea Românii de lângă noi din 20.07.2022.
Aici puteţi asculta rubrica Românii de lângă noi, ediţia din 9 iulie 2020.
Acum 75 de ani, pe 9 octombie 1941, începea deportarea evreilor din România cu evreii din Bucovina. În total, 140.000 de evrei din România au murit în lagărele de concentrare din Transnistria.
Moştenirea lui Wiesel este aceea a spiritului civic şi a idealurilor dintotdeauna ale omenirii de toleranţă şi respect pentru diversitate.
Cea mai amplă campanie de cunoaștere reciprocă a realităților sociale și culturale din România și Republica Moldova se va desfășura pe...
Ocuparea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică în vara anului 1940 a însemnat deportarea populaţiei româneşti şi purificarea etnică a regiunii.